İstanbul'da Pendik'te boş bir araziye terk edilen minik bebek sağlık ekipleri tarafından kurtarıldı ve Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz bebeğe süt annelik yaptı .Durmaz, bulduklarında aç olduğunu fark ettikleri bebeği emzirdi ve 3 aylık bebeğe kendi kızının ikinci adını verdi. Durmaz'ın Nisa bebek ile olan videosunu paylaşması üzerine sosyal medyada çok konuşulmuş ve ikili çok sevildi.Nisa Mihriban ismi verilen bebek, sağlık kontrollerinin ardından 30 Mart'ta Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne götürüldü.

Ne yazık ki Nisa bebekten bugün acı haber geldi. Minik bebeğin beyin ölümü gerçekleşti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı' tarafından açıklamaya göre 31 Mart tarihinde Nisa bebek solunum güçlüğü çekmeye başladı. Bir sağlık personeli tarafından ilk müdahalesi yapılan bebek, daha sonra ambulansla hastaneye götürüldü.

Hastanede yoğun bakımda tedavi altına alınan bebeğin durumunun kritik olduğu ve konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Minik Bebek İhmale mi Kurban Gitti?

Edinilen bilgilere göre Nisa bebeğin ölümünde Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde görevli bir bakıcının ihmali olabileceğinden şüpheleniliyor.

İddialara göre bakıcı bebeği beslerken boğazına bir şey kaçtı. Fenalaşan bebek, ihbar üzerine gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Bakıcı hakkında da 'taksirle yaralamaya neden olma' suçundan işlem başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Tüm bunların ardından Nisa bebeğin annesinin nerede ve ne yaptığı ise merak konusu olmuştu. Bebeğin biyolojik annesinin, onu boş araziye terkedip gittiği güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. 

Annenin İfadesi

Şüpheli Ebru S.'nin emniyetteki ifadesinde 2019 yılında dini nikahlı olarak evlendiğini belirtti. Evliliğinden bir çocuğu olduğunu ve eşinden ayrıldıktan sonra çocuğunun eşinde kaldığını söyledi.

Eşiyle ayrıldıktan sonra ailesinin yanına dönen Ebru S. ailesinin kendisini istemediği biriyle evlendirmeye çalıştığını iddia ederek ayrı bir eve çıktığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Cezaları artıran bir yasal düzenleme gündemimizdedir Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Cezaları artıran bir yasal düzenleme gündemimizdedir

Bir süre sonra M.Ç. isimli bir kişiyle birliktelik yaşadığını ve M.Ç.'yi bir daha görmediğini ifade eden Ebru S. daha sonra kadın sığınma evine yerleştiğini ve orada hamile kaldığını öğrendiğini belirtti.

"Çok Pişmanım"

Ebru S.'nin ifadesinde "Benim hamile kaldığımdan ailemin haberi yok. Bebeği biri sahiplensin diye bıraktım. Keşke devlete sığınsaydım, çok pişmanım. Zorda kaldığımdan dolayı bebeği herkesin görebileceği kamuya açık bir alanda bıraktım. Öldürme kastım yoktur tamamen zorda kaldığım için bıraktım" dediği belirtildi.