Yağışlı hava geliyor, sıcaklıklar düşüyor Yağışlı hava geliyor, sıcaklıklar düşüyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Tunç, son dönemde ev sahibi ile kiracı arasında sorun haline gelen yüzde 25'lik kira zammı sınırıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Tunç, tarafların anlaşması halinde bu sınırın aşılabileceğini söyledi.

Arabuluculuk Dönemi 1 Eylül İtibariyle Başlıyor

Bakan Tunç, "1 Eylül itibarıyla kirada zorunlu arabuluculuk dönemi başlıyor. Kira davaları da katılıyor. Kat mülkiyetinden doğan davalar da zorunlu arabuluculuk kapsamında olacak. Komşuluk hukukundan doğan davalar ve ortaklığın giderilmesi davaları. 1 ay içinde uzlaşma sağlanırsa mahkemeye gidilmeyecek. Tabii anlaşmak zorunda değil taraflar. Yargı yolu açık kapatılmıyor. Anlaşma sağlanabilirse konu dostane bir şekilde çözülmüş olacak." dedi.

Kira artışında yüzde 25 sorunu aşılabilir

Bakan Tunç sözlerine şöyle devam etti: "Kira miktarını da konuşabilirler iki taraf istedikten sonra yüzde 25 sınırı da aşılabilir. Buradaki yüzde 25 sınırı şudur ev sahibi kiracısına yüzde 25'in üzerinde bir kira artışını dikte edemez. Eğer kiracı ile kiralayan anlaşıyorsa o ayrı bir konu. Süre ortaya koyabilir tahliye taahhütü ile ilgili konu var."