Başvuru için 657 sayılı DMK’daki genel şartlara haiz olmak, T.C. vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak, 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1988 tarihinde ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir.), 2021 ve 2022 PSSP9 ve KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden 70 ve üzeri puan almış olmak gerekiyor.

Kamu personel alımı başvuru mezuniyet şartları

Başvuru için Hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilimler, idarî bilimler, iktisat, maliye ve işletme alanlarında meslek için gerekli kültürü veren en az dört yıllık öğretim yapan üniversitelerin birini bitirmiş olmak gerekiyor.

Memur alımı başvuru süreci

Adalet Bakanlığı kadrolu memur alımı başvuruları 21 Aralık 2022 tarihinde başlayıp, 30 Aralık 2022 tarihinde sona erecek. Başvurular online olacak. Sürece dair gerekli tüm detayları ve başvuru kılavuzu ile ekranı hemen buradan inceleyebilirsiniz.

Adaylar Sisteme yüklenecek belgelerin pdf ya da jpeg formatında yüklenmesi gerekiyor. Bu kapsamda “Fotoğraflı özgeçmiş, Transkript belgesi, Denklik gösterir belge” başvurusu sırasında “Diğer Belgeleriniz” aşaması altında bulunan “Denklik Gösterir Belge” alanına ilgili dokümanı yüklenmesi gerekiyor.

TIKLA HEMEN İNCELE! 

Erciyes Üniversitesine 144 sözleşmeli personel alınacak Erciyes Üniversitesine 144 sözleşmeli personel alınacak

Başvuru ekranı.