Türkiye, 31 Mart'ta Mahalli İdareler Genel Seçimi için sandık başına gidecek. Yerel seçimler için çalışmalar ve siyasi partilerin aday açıklamaları sürerken endişelendiren saldırı haberleri geliyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın özel kalem müdürü vekili Samet Güdük makamında silahlı saldırıya uğradı. Kimliği belirsiz bir kişi belediye binasında özel kalem müdürü vekili Samet Güdük'e ateş açtı. 3 kurşunla yaralanan Güdük hastanede tedavi altına alındı. 

SAMET GÜDÜK HAYATINI KAYBETTİ 

Makamında silahlı saldırıya uğrayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın özel kalem müdür vekili Samet Güdük hayatını kaybetti.

Güdük'ün ölüm haberini CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut sosyal medya hesabından duyurdu.

Bulut, "Samet’i genç yaşında hayattan koparan kör şiddete lanet olsun" dedi.

ggipmhnwyaashke.jpg

Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Samet Güdük

ZEYDAN KARALAR: SALDIRGAN BELEDİYE ÇALIŞANI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, SZC TV'ye yaptığı açıklamada; "Olayın şokundayız. Birkaç el sıkmış. Saldırganın kimliği belli. Bizim çalışanımız. Aralarında nasıl bir ilişki var bilmiyoruz. Hastanedeyiz, Samet Güdük şu an ameliyatta. Durumu da ağır" ifadelerini kullandı. Karalar, saldırganın yardım amacıyla işe aldıkları bir kişi olduğunu açıkladı.

Bursa'da çocuklar sahipsiz köpeklerin saldırısına uğradı! Bursa'da çocuklar sahipsiz köpeklerin saldırısına uğradı!

ADANA EMNİYETİ'NDEN AÇIKLAMA

Adana Emniyet Müdürlüğü, silahlı saldırının ardından belediye binasından kaçan saldırganın teslim olduğu bilgisini paylaştı. Emniyet'ten yapılan açıklamada, saldırganın ilk ifadesinin alındığı ve adliyeye sevk edileceği belirtildi.

ADANA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA: OLAYIN SEBEBİ ALACAK VERECEK MESELESİ

Olayla ilgili Adana Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük, Adana Büyükşehir Belediyesi içerisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır bir şekilde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede ameliyata alınmıştır. Olayın alacak verecek meselesi yüzünden Adana-1980 doğumlu, Belediye Halk Ekmek çalışanı M. G. isimli şahıs tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiş, şüpheli şahıs suç aleti ile birlikte olay akabinde yakalanmıştır. Söz konusu olayla ilgili çok yönlü olarak tahkikata başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

AK PARTİ SEÇİM ÇALIŞMALARI SIRASINDA DA SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

10 Şubat'ta ise AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışmaları sırasında silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırı, Yeniay'ın bir dernekte bulunduğu sırada, aynı sokağın başında gerçekleştirildi. Uzun namlulu silah ve tabancanın kullanıldığı saldırıda bir kadın ağır yaralandı. Kanarya Mahallesi'ndeki olayda saldırganlar, araç camlarından ateş açtı. 

Editör: Merve Çoban