İstanubulluların dikkatine! Afet ve Koordinasyon Merkezi (AKOM), Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanklığı (AFAD) ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 'den art arda uyarı geldi.

İstanbul'un bazı kesimlerinde iki gün sürmesi beklenen yağış trafiği felç edebilir. Vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerekiyor. 

AFAD tarafından " İstanbul'da perşembe ilk saatlerden itibaren çok kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olun." mesajı İstanbulluların cep telefonuna gönderilmişti.

VALİ YERLİKAYA'DAN KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bugün sabah saatleri itibaren beklenen kuvvetli yağış nedeniyle vatandaşları uyardı. Yerlikaya, sosyal medya hesabından hava durumuyla ilgili paylaştığı haritada, turuncu kodla gösterilen iller için şunu söyledi;

"Sevgili İstanbullular, Perşembe sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da gök gürültülü sağana yağışların kuvveti, Anadolu Yakası'nda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Ani sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olalım." dedi. 

MGM duyurdu: Sıcaklık yeniden mevsim normallerinin üzerine çıkacak MGM duyurdu: Sıcaklık yeniden mevsim normallerinin üzerine çıkacak

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Parçalı, yer yer çok bulutlu, İstanbul, Çanakkale’nin iç kesimleri, Balıkesir’in kuzeyi, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.