AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar Bolu'da yaşanan depremin İstanbul, Marmaradaki fayları etkilemeyeceğini belirtti.

Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! 20'den fazla bina tahliye edildi Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! 20'den fazla bina tahliye edildi

"Tamamen farklı fay sistemlerinden bahsediyoruz"

Orhan Tatar açıklamasında,"Bolu'daki 4,8'lik deprem Kuzey Anadolu fay hattının sonundaki küçük bir fay hattı üzerinde meydana gelen bir deprem. Bu tür kısa uzanıma sahip, bu büyüklükteki depremlerin İstanbul, Marmara'daki fayları tetiklemesi söz konusu değildir. Tamamen farklı fay sistemlerinden bahsediyoruz. Deprem bölgesinde meydana gelen 18 bin artçı sarsıntı var. Yıl başından günümüze kadar yaklaşık 24 bin civarında depremin meydana geldiğini söylemek mümkün." ifadelerini kullandı.

"3784 yapının afetlerden etkilendiği belirlendi"

"Kütle hareketleri olarak adlandırdığımız kaya düşmesi heyelan gibi konuları inceliyoruz. Birçok yerde binalar tahliye edildi. 9 ilde 253 yerleşim biriminde inceleme yapılan 3784 yapının afetlerden etkilendiği belirlendi, 3710’u boşaltıldı. 474’ünde geçici ıslah çalışmaları yapılarak heyelan ve kaya düşmesi riskleri bertaraf edildi."