AKP'den istifa eden Fakıbaba, "20 yıldır değerli arkadaşlarından ayrıldığı için üzgün olduğunu ama siyasi ve ahlâki anlayışına uygun olmayan bazı kişilerle beraber olmayacağı için mutlu olduğunu" söyledi. 

Fakıbaba, "kendisine oy veren seçmene saygısızlık olmasın diye" milletvekilliğinden de istifa ettiğini duyurdu. 

T24'e konuşan Fakıbaba, "Ben çok mutluyum. Kararımın doğru olduğuna sonuna kadar inanıyorum. İstifamı genel merkeze iadeli taahhütlü dilekçeyle bildirdim. Beni seçenlere saygısızlık yapmak istemediğim, vekilliğin verdiği ayrıcalıklardan, dokunulmazlıklardan yararlanmak istemediğim için de milletvekilliğinden de istifa edeceğim. Meclis'in takdiri artık. Kararım da önemli olan benim kendime olan saygım. 20 yıl emek verdiğiniz bir yerden ayrılmak kolay değil. Keşke olmasaydı. Keyfimden ayrılacak bir kişi değilim. Beğenmediğim şeyler var ki ayrılıyorum. Sonunda ölüm bile olsa arkasında duracağım kararımın" dedi.

Fakıbaba, şu açıklamayı yaptı: 

RTÜK ÜYELİĞİ KONTENJANI İYİ PARTİ'YE GEÇTİ

RTÜK Üst Kurulu Üyesi İlhan Taşcı, Fakıbaba'nın AKP'den istifasının ardından boşalan RTÜK üyeliğinin İYİ Parti'ye geçtiğini ifade etti.

AKP kontenjanından RTÜK üyesi seçilen Taha Yücel’in istifasının ardından boşalan üyelik kontenjanı İYİ Parti’ye geçmişti.

Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye katılmasıyla RTÜK üyeliği kontenjanı İYİ Parti’den AKP’ye geçmişti.

Kütahya'da feci kaza! Ağaca çarpan otomobildeki 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı Kütahya'da feci kaza! Ağaca çarpan otomobildeki 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı