AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz sayım Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasının ardından yaptığı konuşmada, ''İstanbul CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı bu süreçlerin durdurulmasını talep ediyor. Diyoruz ki sen seçildiğine nereden kanaat getiriyorsun nasıl getiriyorsun bu süreçlerin bitmesini hangi hakla istiyorsun?'' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un açıklaması şöyle: 

"CUMHURBAŞKANI GELSİN ELİMİ KALDIRSIN DİYOR"

''Mazbata kendisine teslim etmeden başkan ifade etmesi gerçekten hayret vericidir. Zira Türkiye’deki herkes; hangi muhtara sorsak her muhtar da seçilen de bilir ki süreçler tamamlanıp birleştirme tutanakları kesinleşir ve sonra da mazbata verilir. Ancak ondan sonra bir kimsenin ‘başkanım’ diye kendisini ilan etmesi mümkün olabilir. İstanbul CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı, özellikle bu süreçlerin durdurulmasını talep ediyor. Bir an önce kendisini başkan ilan edelim diye istiyor. Hatta Cumhurbaşkanı gelsin elimi kaldırsın diyor.

"SEN SEÇİLDİĞİNE NEREDEN KANAAT GETİRİYORSUN?"

Dışişleri'nden Refah uyarısı: Gazze kısmından derhal çekilmeli Dışişleri'nden Refah uyarısı: Gazze kısmından derhal çekilmeli

''İstanbul CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı bu süreçlerin durdurulmasını talep ediyor. Diyoruz ki sen seçildiğine nereden kanaat getiriyorsun, nasıl getiriyorsun? Bu süreçlerin bitmesini hangi hakla istiyorsun? Hangi hakla şimdiden kendini başkan ilan ediyorsun? Hangi hakla bizim bu işlettiğimiz süreçleri hadsizlik olarak görüyorsun? Bize verilmiş her oyun hanemize kaydedilmesini istiyoruz. Sancaktepe'de oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Mersin Gülnar ilçesinde MHP'nin kazandığı seçim CHP tarafından yapılan itiraz sonucu iptal edildi. Oradakini yasal hak olarak görüyorsun burada işletilen süreci kesmemizi istiyorsun. Tehditvari yaklaşımla sokağı işaret etmesi bir devlet adamına yakışmaz siyasetçiye yakışmaş. Sağduyulu olmak durumundayız. Bizim maksadımız gerçeğin ortaya çıkmasıyla ilgilidir.

"TAKİP ETMEK DURUMUNDAYIZ"

CHP bir yandan geçmiş seçimlerde ve bu seçimlerde kendisine gördüğü hakkı bize çok görmesi anlaşılır gibi değildir. Sokağa işaret etmesi, başka imalarda bulunması bir devlet adamına yakışmaz. Bir siyasetçiye yakışmaz. Sağ duyulu olmak durumundayız, bu süreçlerin sonunu takip etmek durumundayız. Çok daha farklı, fazla şeyler konuşacağız ama o belgeyi, bu belgeyi gösteririz. Bu işin çözüm noktası seçim kurullarıdır.

"FARK ERİMEYE DEVAM EDECEK"

Her sandık açıldıkça biraz da aradaki fark erimektedir. Daha çok az sayıda sandık açıldı. Maddi itirazlara ilişkin ileri sürdüğümüz çok azı görüşüldü buna rağmen aradaki fark 29 binlerden 20 binin altına inmiştir daha şimdeden. Süreci takip edelim göreceksiniz bu fark erimeye devam edecek.''

Editör: TE Bilişim