Bakanlık duyurdu: Yarın trenler ücretsiz olacak! Bakanlık duyurdu: Yarın trenler ücretsiz olacak!

YSK kararı sonrası 23 Haziran'da yeniden yapılacak İstanbul seçimleri için AK Parti çalışmaya başladı. 31 Mart'ta oy kullanmayan 1 milyon 700 bin seçmen tek tek ziyaret edilecek ve sandığa gitmesi için ikna edilecek.

23 Haziran'da yenilenecek olan İstanbul seçimleri için AK Parti seçim çalışmalarına başladı. 

'İSTANBUL İÇİN SEFERBERLİK' TALİMATI

Türkiye gazetesinin haberine göre YSK'nın kararını açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına ‘İstanbul için seferberlik’ ilan edilmesi talimatını verdi.

AK Parti seçim kampanyasını 'Türkiye İttifakı' söylemi üzerine kuracak. Ayrıca 31 Mart seçimlerinde sandığa gitmeyen  1 milyon 700 bin seçmen tek tek ziyaret edilecek ve sandığa gitmesi için ikna edilecek.

'DAHA KUCAKLAYICI' SÖYLEM

31 Mart seçimleri üzerinde yapılan analizlerde İstanbul’da seçmenin yüzde 26’sının Kürt olduğu, bu oranın yarısını oluşturan ‘Muhafazakâr Kürtlerin’ AK Parti’yi tercih ettiği tespiti yapılmıştı. Kürt seçmenin desteğini almak isteyen AK Parti'nin 'daha kucaklayıcı' bir söylem benimseyeceği belirtiliyor. 

AK Parti bütün milletvekillerinin seçim kampanyasında görev alması için düzenleme yapacak. Bu nedenle 31 Mart seçimleri sebebiyle çalışmalarına iki ay ara veren TBMM’nin haziran başından itibaren yeniden tatile girmesi bekleniyor. 

Editör: TE Bilişim