AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, YSK'nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararına dair konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

"BU PANİK NİYE?"

Özel yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

"Kılıçdaroğlu YSK üyelerine küfür ve hakaret etti, isim isim okuyarak hedef göstermesi hiç kimsenin dikkatini çekmedi. YSK'nın verdiği karar, seçimlerin kısa bir süre sonra tekrar yenilenmesi. İmamoğlu'nun mazbatasını alıp sayın Binali Yıldırım’a vermedi. Bu panik telaş hakaret niye?"

KILIÇDAROĞLU GRUP TOPLANTISINDA NE DEMİŞTİ?

İki kez karar açıklaması ertelenmişti: Kobani Davası'nda sona mı gelindi? İki kez karar açıklaması ertelenmişti: Kobani Davası'nda sona mı gelindi?

Kılıçdaroğlu dün yaptığı grup toplantısında 'Çete mensupları' dediği istanbul seçimlerinin yenilenmesi kararını veren YSK üyelerinin adlarını açıkladı. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle: 

Yüksek Seçim Kurulu'nda görev yapan çete mensuplarının adlarını açıklıyorum. Muharrem Akkaya, Nakiddin Buğday, Erhan Çiftçi, Zeki Yiğit, Faruk Kaymak, İlhan Hanağası, Refik Eğri. Eğri, soyadı ne kadar manidar değil mi? Bunlar YSK içindeki çete üyeleri, sözde hakimler.

İktidar sahiplerinin gücünü kullanarak, demokrasiye karşı kurulan kumpası bozmak YSK’nın tarihi sorumluluğudur demiştik. Ramazan günü haram yemeyi kabul ettiler. Kul hakkı yemek ne zamandan beri hakimlerin görevi oldu?

Seçim yenilenecekse 39 ilçede yenilenir, neden sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi? Sen neye göre karar veriyorsun? Bu hukuka saygı duyulmaz, bu hukuka saygı duymak adaleti dışlamaktır."

Editör: TE Bilişim