Pestisitlerin yaygın kullanımı, bal arılarını tehdit ediyor Pestisitlerin yaygın kullanımı, bal arılarını tehdit ediyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk olarak 1 Aralık'ta toplandı. ikinci toplantısını 18 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başlangıcında yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda taraflar görüşmelerini sıklaştırırken, Ak Partili Muhammed Emin Akbaşoğlu asgari ücretin açıklanacağı tarih ile ilgili açıklama yaptı.

Katıldığı canlı yayında ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akbaşoğlu, asgari ücretin cuma gününe kadar açıklanacağını belirtti.

Akbaşoğlu yapmış olduğu açıklamada şu sözlere yer vedi:

"Asgari ücrette iki görüşme yapıldı. Geçtiğimiz dönemde pandeminin olumsuz şartları nedeniyle asgari ücret iki kez belirlendi. Bu süreçte yıllık olarak belirleneceği Çalışma Bakanlığımız tarafından paylaşıldı. 3. görüşme önümüzdeki hafta yapılacak. İşçi ve İşveren sendikaları asgari ücreti belirleme noktasında ana unsurlar olarak karşımıza çıkıyor. Burada Çalışma Bakanlığı bir hakem gibi görev yapıyor. Bu hafta cumaya kadar belli olacaktır. Asgari ücretliyi hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik ezdirmeyeceğiz. Biz işverenlerimizi de desteklemek durumundayız. Şuan 500 TL prim desteği veriyoruz.''

Memurlar ve memur emeklileri ile ilgili açıklamalar da yapan Akbaşoğlu, ''Memur ve memur emeklilerle ilgili toplu sözleşmelerden dolayı bir farklılık oluyor. Memur ve memur emeklilerine yüzde 50'ye yakın bir zam olacağı ortaya çıkıyor" şeklinde açıklama yaptı.