AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Resmi dairede dua olmaz diyenler, seçim sürecinde 'İşimiz gücümüz Türkiye' diyerek vatandaşlardan oy istemişti" ifadesini kullandı.

Adalet Bakanı açıkladı! Ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutukluları sevindiren haber Adalet Bakanı açıkladı! Ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutukluları sevindiren haber

Dağ, İzmir Karşıyaka'da bir nikah memurunun, nikah öncesi yapılmak istenen duaya izin vermediği iddiasına ilişkin, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

"KEŞKE BU TOPRAKLARIN DEĞERLERİNİ ÖĞRENEREK YOLA ÇIKSAYDINIZ"

"'Resmi dairede dua olmaz diyenler, seçim sürecinde 'İşimiz gücümüz Türkiye' diyerek vatandaşlardan oy istemişti" ifadesini kullanan Dağ, paylaşımında "Keşke bu toprakların değerlerini öğrenerek yola çıksaydınız. Zira bu memleketin her bir karışında insanımız özgürce dualarını edebilir." değerlendirmesine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Olay, İzmir'de Karşıyaka Belediyesi bünyesinde bulunan Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda yaşandı. Törende ailelerden biri, nikah öncesi dua etmek istedi.

Törene katılan şahitlerden birisi, "Nikah töreni başlamadan önce hocamız kısa bir duada bulunacak." dedi. Nikah şahidinin ifadesinin ardından dua edilmeye başlandı.

Nikah memuru, araya girerek "Beyefendi, bir saniye" diyerek duayı böldü. Yerinden kalkarak dua okuyan kişinin yanına gelen nikah memuru, "Burası resmi daire, burada buna izin vermiyoruz. Burası remi daire, evde yapabilirsiniz. Bu bir resmi nikah töreni, duayı evinizde yaparsınız." şeklinde konuştu.

Daha sonra nikah memuru, dua okuyan kişinin elinden mikrofonu alarak yerine oturdu. Şahıs duaya mikrofonsuz devam etti. O anlarda bir de müzik açıldı. Dua edilmesinin engellenmek istendiği o anlar, nikah törenine katılan vatandaşların kamerasına böyle yansıdı.

Kaynak: Anadolu Ajansı