Tesla'nın bir kaç yıl önce dünyaya tanıttığı ''humanoid'' yani insansı robot Optimus, yapay zeka ile entegre hale getirildi. 2021 yılında tanıtılan bu robotun ilk prototipi 2022 yılında karşımıza çıktı. Şirketin, X hesabında paylaştığı bir videoda, bu insansı robotun fabrikada çalıştığı görüldü.

Bu robot, insan görevlerini yerine getirmesi ve zamanı geldiğinde insanların yerine fabrikada çalışıp iş gücünü arttırması için tasarlandı. 

EVİMİZE KADAR GİRECEK

Robot, Tesla’nın fabrikasında pil hücrelerini sırayla dizmek gibi basit işleri yapabiliyor. Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’ın söylediğine göre robot tüm bu görevleri insan yardımı olmadan tamamen otonom bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Optimus, bu işlemi yapabilmek için uçtan uca sinir ağlarını kullanıyor. Aynı zamanda iki boyutlu kameraları, dokuma sensörleri ve kuvvet sensörlerini kullanıyor. Optimus’un eğitildiği fabrikada daha az insan müdahalesiyle çalıştığı ve tek başına daha uzun yürüyüşler yapabildiği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.

James Webb Teleskobu ile keşfedildi: En eski tarihli kara delik birleşmesi James Webb Teleskobu ile keşfedildi: En eski tarihli kara delik birleşmesi

Elon Musk, bu robotun 2025 yılında piyasaya çıkacağını ve evimize kadar gireceğini söylüyor.

Editör: Dilara Adak