Yaz mevsiminin en sıcak gününü yaşamak üzere olan Yunanistan adeta sıcaklıklarla savaş verir hale geldi.  Rodos, Korfu ve Eğriboz'da yangına karşı verilen mücadele devam ediyor.  Diğer ülkelerden felaket haberleri gelirken, ünlü turizm şehrinde orman yangınları toprak altındaki mayınları patlattı. 

Akdeniz kıyısındaki ülkelerde termometreler günlerdir 40 derecenin altına inmedi, Yunanistan, İtalya, Fransa ve Cezayir gibi ülkeler orman yangınlarına karşı sınav veriyor. 

Yunanistan'da ölümcül yangınlar son bulmuyor. Bir hafta içinde Rodos adasının yüzde 10'u yandı. Rodos, Korfu ve Eğriboz adalarındaki orman yangınları can kaybına neden oldu. Bir yangın söndürme uçağı Eğriboz'daki alevlerin üstünde uçarken düştü, asker olan pilotlar hayatını kaybetti. Yunanistan Savunma Bakanlığı, 34 ve 27 yaşındaki pilotlar için üç günlük yas ilan etti.

MİÇOTAKİS İHMALKARLIĞINI KABUL ETTİ

Miçotakis'in kazadan üç gün önce Canadair CL-215 yangın söndürme uçaklarının eski, uçması zor ve arızalanmaya yatkın olduğunu kabul ettiği ortaya çıktı. Yunan Başbakan aynı açıklamasında yeni modelleri 2026 yılında getireceğine söz verdi.

İŞLER DNA TESTİNE KALDI

Yine Eğriboz Adası'da Pazar gününden bu yana kayıp olan bir erkeğin cesedine ulaşıldı, kurbanın bir çoban olduğu düşünülüyor. Kesin sonuç, yapılacak DNA testiyle ortaya çıkacak.

Mescid-i Aksa İmamından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin vurgusuna övgü Mescid-i Aksa İmamından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin vurgusuna övgü

Yunan medyası, bugün yaz mevsiminin en sıcak günü olacağını, termometrelerin 46 dereceye kadar yükseleceğini bildiriyor. Sivil Savunma Bakanlığı, Çarşamba günü için 13 ayrı bölge için orman yangınları için 'aşırı tehlikeli' uyarısı verdi.

TÜRKİYE YARDIMA KOŞTU

Yunanistan'a Türkiye, Avrupa Birliği üyesi 10 ülke, İsrail ve Mısır'dan yardım gönderildi. Yedi uçak, 100 araç ve 500 itfaiyeci orman yangınlarına son vermek için sahada.

Akdeniz cehennem gibi Onlarca ölü, mayınlar patlıyor

CEZAYİR'DE CAN KAYBI HER GEÇEN AN ARTIYOR

Sadece Yunanistan değil Akdeniz çevresinde yer alan Cezayir'de de günlerdir söndürülemeyen orman yangınları var. Toplu tahliyelere sebebiyet veren ve evleri kül tablasına çeviren Cezayir'deki yangınlarda, can kaybı 34'e çıktı. 

DUBROVNİK'TE MAYINLAR SICAĞA DAYANAMADI

Turizm şehri olarak bilinen Dubrovnik yakınlarında orman yangını var. İtfaiye görevlileri, pazartesi gününden itibaren yangının Hırvatistan'ın gözde şehirlerinden olan Dubrovnik'e ulaşmasını engellemek için oldukça zorlu bir sınav veriyor. Alevler 5 kilometre yakına kadar ulaşmış durumda. 

Akdeniz cehennem gibi Onlarca ölü, mayınlar patlıyor

Yerel medya, orman yangınının bölgedeki mayınların patlamasını tetiklediğini bildiriyor. 1990'lardaki kanlı Yugoslavya iç savaşı sırasında Sırp güçleri tarafından kuşatılıp bombalanan Dubrovnik çevresine gömülmüş binlerce mayın olduğu tahmin ediliyor.

Altıncı yüzyılda kurulduğu bilinen Dubrovnik son dönemde fazlasıyla popüler. Game of Thrones dizisinin bazı sahnelerinin Dubrovnik'te çekilmesiyle, Adriyatik'in İncisi olarak bilinen şehir bir anda ününe ün kattı. Yetkililer yangının bir an evvel son bulmasını umuyor.