İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.  Akşener konuşmasına EYT'lilerin sorunlarına değinerek başlarken, "1,8 milyon insanımız önümüzdeki döneme emeklilikte yaşa takılacak. 4,8 milyon halen çalışan ve çalışmış olan vatandaşımız EYT mağduru. 20 milyon insanımız mağdur. Hesabını kitabını yaptık. Yapacağımız EYT düzenlemesi bir haktır. EYT grubunda yer alan prim gün sayısını doldurmuş 3 milyon insanımız düzenlemeden yararlanabilecek. Sağlık imkanlarına erişebilecekler. 1,8 milyon insanımız da bu düzenlemeden yararlanabilecek" dedi.

"AK PARTİ ARTIK YOK, BU BİR ZAMAN MESELESİ"

"Eskiden Sayın Erdoğan'ın söyledikleri aylık veya yıllık çelişirdi" diyen Akşener, "Artık her hafta farklı bir şey söylüyor. Geçen hafta zamların gerçekliğiyle ilgili muhalefetin yaygara yaptığını söylerken, bu hafta da 'külfeti hep birlikte sırtlayacağız' dedi. 'Ülkenin kazancından hep birlikte istifade ettik' diyorsun da sen milletimizin vergilerini çarçur ederken, anneler bebeklerine mama alamaz, gençler tatile gitmenin hayalini kuramaz halde. Akıl dışı, plansız yönetim anlayışınla kaynakları har vurup harman savurdun. Şimdi ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorsun. Bu milletin seni bir kez daha benimseyeceğini sanıyorsan çok yanılıyorsun. AK Parti iktidarı artık yok, bu bir zaman meselesi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kan Ver Hayat Ver' programında! Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kan Ver Hayat Ver' programında!

Türkiye'de şehir şehir yaptığı ziyaretlerin ilk turunun sona ermek üzere olduğunu söyleyen İYİ Parti lideri Akşener, ikinci tur ziyaretlerine de devam edeceğini söyledi. Akşener, "Bu 2 yıl boyunca dinlediğim dertleri, ürettiğim çözümleri de buradan paylaştım. Paylaşmaya da devam edeceğim" dedi. Mersin'e yaptığı ziyarette vatandaşların aktardığı sorunları sıraladı.

HGS SİSTEMİ

Meral Akşener, HGS sistemini eleştirerek şunları söyledi:

"PKK belli bir ücret karşılığında HGS satış yetkisi verebilir. PTT'nin yüzde 40'ına sahip olan PTT-EM diye bir şirket var. PTT bir vatandaşımızın küçük ortağı olmuş. PTTAVM.com üzerinden satış yapıyor. HGS bu site üzerinden satış yapılıyor. e-Devlet'ten ilgili yönlendirmeleri izlerseniz PTTAVM'ye ulaşabiliyorsunuz. Vurgunun büyüklüğüne bakar mısınız. Bankalardan talep edilen yetkilendirme ücretleri bu şirketten alınmamış. PTT kendi sitesi üzerinden HGS satışı yaptığında tahsilat kendi kasasında kalacağına, bu yöntemle gelirlerin yüzde 60'ı PTT-EM şirketine bırakılmış."