Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan kamu kurum ve kuruluşlarında yardımcı hizmetler sınıf (YHS) pesoneli olarak istihdam ettirilen ve bir üst sınıfa geçmeyi bekleyen personellere ilişkin önemli bir açıklama yaptı. 

Son Dakika... Memur-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın'dan 'ilave ek zam'  açıklaması

Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz

Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve 657 sayılı devlet memurları kanununa göre Genel İdari Hizmetler (GİH) ve Teknik Hizmetler Sınıfı (THS) sınıfılarına geçirilmeyen personellere ilişkin destekler art arda gelmeye devam ederken kanundaki maddenin yürürlüğe girmemesi vatandaşların tepkisisne sebep oldu. 

Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılsın' çağrısı - Habervakti, son dakika  haber, haber, güncel haberler, gazeteler

YHS PERSONELLERİNE VERİLMEYEN HAKLARI

1- Görev Tanımı Yok
2 Mesai Ücreti Yok
3- Eğitim Durumları Yok Sayılıyor
4- Kariyer Hakkı Olmayan
5-Ek Göstergesi Yok

Kamunun yalnız emekçileri: YHS'liler genel idari hizmet kadrosu istiyor

Şeklinde  sıralanan haklarından yararlanamayan YHS personelleri Mübaşirlerin GİH kadrosuna geçirilmesinde olduğu gibi Cumhurbaşkanı Kararı ile GİH kadrosuna geçiş işlemi gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizen personeller, Mübaşirlerin GİH kadrosuna geçirilmesi örneğinde olduğu gibi Cumhurbaşkanı Kararı ile GİH kadrosuna geçiş işlemi gerçekleştirilebilir. Mübaşirlerde Resmi Gazete'de yayımlanan 2019/50 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Mübaşir kadro unvanının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin birinci fıkrasının Genel İdari Hizmetleri sınıfı başlıklı 1 bendi kapsamına alınmasına karar verilmişti.'' şeklinde açıklama yapıldı. 

site temizliği | Işıltı Temizlik

KAMU MEMURLAR DERNEĞİ GENEL BAŞKANINDAN YHS ÇAĞRISI

Kamu Memurlar Derneği Genel Başkanı Adem Atacan Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve 657 sayılı devlet memurları kanununa göre Genel İdari Hizmetler (GİH) ve Teknik Hizmetler Sınıfı (THS) sınıfılarına geçirilmeyen personellere ilişkin yapmış olduğu açıklama ile destek verdi. Personellerin Genel İdari Hizmetler sınıfına geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Atacan,'' Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan 140 bin memurumuz, Genel İdari Hizmetler sınıfına ya da mezuniyet durumlarına göre Teknik Hizmetler Sınıfına alınmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan! Memuru temsilen söylüyoruz; YHS artık işlevini yitirmiştir.

𝓐𝓭𝓮𝓶 𝓐𝓽𝓪𝓬𝓪𝓷 (@adematacan25) / X

Paspas yapan memur yok artık. 4-D daimi işçiler bu görevi üstlenmiş durumdalar. Mali olarak telafisi güç mağduriyetler yaşatmaktadır. Memurun barışına yönelik sizden talebimiz nettir. Yardımcı hizmetler sınıfı torba yasaya alınsın ve artık yasalaşarak bu sistem kaldırılsın. 

Kamunun Üvey Evlatları Yardımcı Hizmetler Sınıfı

ALİ YALÇIN'DAN YHS AÇIKLAMASI! MAĞDURİYET ÇÖZÜLECEK Mİ?

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu kurum ve kuruluşlarında yardımcı hizmetler sınıfı (YHS) personellerine ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada Yardımcı hizmetler sınıfı (YHS) personellerinin Genel İdari Hizmetler Sınıfı'na aktarılması gerektiğinin altını çizen ve konu ile ilgili kargaşa olduğunu belirten Yalçın, personellere statü değişikliği yapılması gerektiğini belirtti.