Almanya'nın üst düzey sağlık uzmanı, Omicron varyantını "hafif" bir hastalık olarak etiketlemeye karşı uyarıda bulunduve vatandaşları yeni enfeksiyonlardaki artış sırasında anti-koronavirüs önlemlerini yakından takip etmeye çağırdı.

Robert Koch Enstitüsü (RKI) başkanı Profesör Lothar Wieler Cuma günü düzenlediği basın toplantısında, "Omicron enfeksiyonları her zaman hafif değildir. Ülkemizde her hafta 1000'den fazla insan omikron varyantı nedeniyle hayatını kaybediyor" dedi.

Gıdayla temas eden plastik maddeler için düzenleme Gıdayla temas eden plastik maddeler için düzenleme

İnsanları enfekte olmaktan kaçınmak, hijyen önlemlerine uymak, maske takmak ve birbirinden güvenli bir mesafeyi korumak için yönergeleri yakından takip etmeye çağırdı.

Almanya, anti-koronavirüs önlemlerinin gevşetilmesi ve son derece bulaşıcı omikron alt varyantı BA.2'nin yayılması nedeniyle son haftalarda koronavirüs vakalarında bir artış yaşıyor .

Sağlık yetkilileri Cuma günü 296.498 yeni COVID-19 vakası ve buna bağlı 288 ölüm bildirdi.

Omicron'un BA.2 alt varyantı, RKI'ye göre yeni vakaların %72'sinden fazlasından sorumluydu.

Alman Hastaneler Federasyonu'na (DKG) göre, yeni enfeksiyonlardaki artış birçok bölgedeki hastaneleri bunaltmaya başladı.

Perşembe günü itibarıyla yaklaşık 25.000 COVID-19 hastası hastanelerde tedavi görüyordu. Bunlardan 2.329'u yoğun bakım ünitelerinde ve 886'sı ventilatördeydi.

Almanya, Fransa ve İngiltere'nin hemen arkasında, bölgedeki en yüksek vaka yüklerinden biriyle Batı Avrupa'da pandemiden en çok etkilenen ülkeler arasında yer alıyor .

83 milyonluk ülke şimdiye kadar yaklaşık 19.9 milyon enfeksiyon ve 128.110 ölüm bildirdi.

Bu haber ANews'dan alınmıştır. Haberin orjinal metnine ulaşmak için buraya tıklayınız.