Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve eğitimi çok derinden etkileyen 'atama bekleyen öğretmenler' sorunu günden güne büyümeye devam ediyor. Atamaların yetersizliği nedeniyle KPSS'den yüksek puan alsalar bile atanamayan öğretmenler artık sabırlarının kalmadığını belirterek yetkililere sesleniyor.

En verimli yaşlarında yıllarca KPSS ve atama stresi yaşayan Almanca öğretmenleri de hayallerini kurduğu mesleklerini icra etmek için atama bekleyen öğretmenlerden. Uzun süren eğitimlerinin ardından atanarak mesleklerini yapmak isteyen Almanca öğretmenleri atamaların yetersizliği nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Filistinliler için büyük destek! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Filistinliler için büyük destek!

Günümüz siyasi ve ekonomi şartlarında rağbet gören beyin göçünde yıllardır olduğu gibi Almanya ilk sırada yer alırken Almanca öğretmenlerinin uzun süren atama mücadeleleri de dikkat çekiyor.

Atama bekleyen Almanca öğretmenleri daha fazla vaatlerle oyalanmak istemezken okullarına kavuşacakları günü bekliyorlar.