Yurt dışında kariyer yapmak isteyenleri heyecanlandıracak yeni bir gelişme Almanya'da yaşandı. Almanca dil bilme şartı kaldırıldı: Almanya'ya işçi alımı yapılacak 2023 Son dakika haberi: Almanya binlerce işçi alımı öncesi dil şartını kaldırıyor. Türkiye'den yüz binlerce yeni işçi alımı yapılacak. Söz konusu yeni düzenleme ile Alman vatandaşı olmada dil şartı aranmayacağının altı çizildi. Almanya is ilanları: Almanya'da çalışmak istiyorsanız düzenleme gelince, ilan başvuru ekranından takip edilebileceksiniz. Peki Almanya işçi alımı başvurusu nasıl yapılacak? Almanya Türk işçi alımı 2023 şartları neler? Almanya işçi başvurusu nereden yapılır? Başvuru şartları ne olacak? Almanya İşe alım başvuruları nasıl yapılır, Almanya işe alım işleri 2023 listesi, en çok aranan işler hangileri? Almanya’da mühendis, doktor, hemşire, işçi olmak için gerekli belgeler ve başvuru aşamaları... İşe Alım Meslekler 2023 Listesi ve diğer yeni tüm detaylar...

Son dakika: Almanya'ya işçi alımında Almanca bilme şartı kaldırıldı.

Almanya İçişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama yapıldı ve Alman vatandaşlığına geçişin kolaylaştırılacağına yer verildi. Yeni tasarıya göre artık Alman vatandaşı olmak isteyenlere, Almanya'da çalışmak isteyenlerde Almanca bilme şartı istenmeyecek. Bununla birlikte Türkiye vatandaşlarının Almanya'ya gitmesinin önü açılacak v daha kolay burada iş bulunabilecek.

Söz konusu tasarı ile birlikte artık 67 yaşının üzerinde olan vatandaşlar için test kaldırılacak. Vatandaşlık alabilmek için bölgede ikamet etme süresinin 8 yıldan 5 yıla kadar düşürüleceğine yer verildi.

Çifte vatandaşlığın gelmesi ile birlikte vatandaşlık yasasında önemli bir reform yapılacağının altı çizildi. Buna göre Alman vatandaşlığı isteyenlere diğer ülkenin vatandaşlığından çıkması şartı aranmayacak. Çifte vatandaşlık geçerli olabilecek.

Tasarı ile birlikte başka değişiklikler de gündeme geliyor. Bu düzenleme ile birlikte Alman vatandaşı olmayanların tanımında da değişiklik olacak. Alman yaşam tarzının benimsenmesi ile ilgili maddenin çıkarılması, birden fazla eşlilik ve kadın erkek eşitliğini inkar edecek davranışlara vatandaşlık hakkının tanınmaması gibi kurallar ise yerini koruyacak. 

Ankara Üniversitesi 139 sözleşmeli personel alacak Ankara Üniversitesi 139 sözleşmeli personel alacak

ALMANCA DİL ŞARTI ARANMADAN 2 MİLYON İŞÇİ ALINACAK- Almanya işçi alımı başvuru formu

Almanya'nın bu tasarıdan sonra 2 milyon işçi alımı yapacağı belirtiliyor. İşçi eksiğinin ciddi seviyelere kadar çıkması nedeniyle gelen bu yasa, 1-2 ay içinde açıklanacak ve yürürlüğe girecek. Yürürlüğe girmesinden sonra vatandaşlar , Almanya'da daha kolay iş bulabilecek. Söz konusu yeni düzenleme ile Alman vatandaşı olmada dil şartı aranmayacağının altı çizildi. Düzenleme gelince, ilan başvuru ekranlarından takip ediliyor.

ALMANYA'DA EN ÇOK İŞE ALIM YAPILAN MESLEK GRUPLARI
Aşçı
İnşaat işçisi
Hemşireler, hasta ve yaşlı bakıcıları
Kaynakçı
İnternet teknolojisi
Ağır Sanayi ve metal sanayi işçisi
Gastronomi
Eğitim
Sağlık hizmetleri
Çocuk yetiştiricileri
IT teknisyenleri
Metal ve ağır sanayi işçileri
Gastronomi uzmanları
Vasıflı işçiler
İnşaat sektörü işçileri
Elektrik ve elektronik mühendisleri ve işçiler
Teknik ve mekanik

Sık sık işçi göçü alan Almanya'da, yukarıda yazılı sektörlerde nitelikli işgücü arandığı biliniyor. 18 - 45 yaş arası kişilerin başvurusuna açık olan bu sektörlerde,

(Almanya'da asgari ücret saati 12 euro. Aylık ortalama asgari ücret 1750-1800 euro civarında. Bu da yaklaşık olarak aylık maaş olarak 37 bin TL'ye tekabül ediyor. )

İŞÇİ ALIMI BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Nüfus cüzdanı fotokopisi
Ehliyet fotokopisi
Adli Sicil Kaydı
İkametgah Belgesi
Diploma
Sağlık Raporu
Mesleki yeterlilik belgesi
Nüfus kayıt örneği
Almanca tercümesi yapılmış özgeçmiş
İş deneyiminizi gösteren hizmet dökümü
Pasaport Fotokopisi (3 yıllık)
6 ay içinde çekilen 6 tane biyometrik fotoğraf

Not: Farklıklar yaşanabilir. Lütfen ilgili yetkililere sorunuz.