Sağlık Bakanı Karl Lauterbach Pazar günü yaptığı açıklamada, Alman hükümetinin önümüzdeki ay Paskalya seyahati döneminden önce Covid-19 seyahat kısıtlamalarını hafifletmeyi planladığını söyledi.

Neue Osnabrücker Zeitung gazetesinin taslak mevzuattan alıntı yaparak bildirdiğine göre, yakında ülkeler yalnızca Omicron'dan daha tehlikeli bir koronavirüs varyantı - Delta varyantı gibi - mevcutsa yüksek riskli olarak kabul edilecekler.

Lauterbach gazeteye verdiği demeçte, "Bu, aileler için seyahat etmeyi kolaylaştırmalı" dedi. "Yine de tatilde dikkatli olmalılar" diye ekledi.

Bakanlık sözcüsü, değişikliklerin 4 Mart'ta yürürlüğe gireceğini söyledi. Kabine Çarşamba günü konuyla ilgili istişare yapacak.

Değişiklik kapsamında, Omicron varyantından etkilenen ülkelerden gelen yolcular için kayıt ve karantina yükümlülükleri kaldırılacak.

Yüksek riskli ülkelerden gelen aşısız çocukların, testleri negatif çıktıktan sonra karantinaya son vermelerine izin verilecek.

Bununla birlikte, aşılanmamış kişiler, düşük riskli bölgelerden seyahat ediyor olsalar bile, Almanya'ya girmek için yine de negatif bir test sonucu göstermek zorunda kalacaklar.

Bu haber ANews'dan alınmıştır. Habere ulaşmak için buraya tıklayınız.

Sıcak havalar mevsiminden önce artırdı! Uzmanlardan tedbir uyarısı Sıcak havalar mevsiminden önce artırdı! Uzmanlardan tedbir uyarısı

Bunlara da göz atabilirsiniz!