Özüpak’ın açıklaması şu şekilde;

“Amaç 200, 300 bin EYT’linin emekliliği mi? Yoksa kadında 20, erkekte 25 yıl 5 bin prim gününü dolduran 1999 öncesi haklarımızla bütün EYT’lilerin mağduriyetinin giderilmesi için mi mücadele edilmeli?

Popülist çözüm yapmak arkamızda mağdur bırakacak çözümlerden yana değiliz. Bizler bütün mağdurların emekli olduğu bir çözüm için iktidara ve muhalefete çağrıda bulunuyoruz.

Üniversite İdari Personel Sendikası Başkanı'ndan Meclis'e çağrı! Üniversite İdari Personel Sendikası Başkanı'ndan Meclis'e çağrı!

Bu seçimin EYT için son seçim olduğunun farkındayız ve bütün haklarımızı almak bütün EYT mağdurları için birlik beraberlik içinde hak aramalarının önemini kavramalıdırlar.

İktidar eksik verirse muhalefet ben kazanırsam tamamını vereceğim demeli ve EYT mağduriyetini bitirecek çözümler bize sunmalıdırlar.

Birlik beraberlik içinde olursak haklarımızı sonuna kadar alırız ama bizi bölmek ve az olsun ama emekli olalım zihniyetinde kiler sadece yeni mağduriyetlerin doğmasına neden olacaklarını da görmeliyiz.

İktidar bugüne kadar anketlere göre hareket edip haklar konusunda çözüm üretirken 3600’ü dört yılda verdi bunu iyi tahlil edip siyasi sempatizanlık yapmadan sadece evimizin bekası için sonuca gidilmelidir.”