Fatih Altayı'dan kademeli emeklilik için sert tepki.

Sapıklar” demişti; Diyanet'in suç duyurusunda bulunduğu Fatih Altaylı  hakkında 4 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı

Eemeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)' yasasının ardından yeni bir düzenleme ile SGK girişi 1 gün geç yapılan vatandaşların  emeklilik yaşı 65 ve 70 yaşa çıkarak 17 yıl uzaması birçok tepkiye sebep oldu.

Emeklilere seyyanen zam mı geliyor? Gerekçesini açıklayıp duyurdu Emeklilere seyyanen zam mı geliyor? Gerekçesini açıklayıp duyurdu

Bu durumun kabul edilmediğini ve toplumda büyük adaletsizliklere yol açtığını belirten vatandaşlar Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EMADDER) derneği adı altında toplanarak yasanın ardından mağdur edildikleri haklarının iadesini istedi.

EMADDER: Daha adil ve vicdani olan kademeli bir geçiş istiyoruz - Net Haber  Ajansı

EMADDER'DEN DEV MİTİNG!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)'nin ardından hak kaybına uğrayan ve 1 güne 17 yıl emekliliği kaçırmanın adaletsizlik olduğuna vurgu yapan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği (EMADDER) derneği adı altında toplanan mağdurlar, 21 Ocak 2024 Pazar günü saat 14:00'da Kartal Meydanı'nda miting düzenleyecek. 

EMADDER' den basın açıklaması – Bölge Haber – Yeni Nesil Objektif Haber  Platformu

Yaşanan haksızlığa vurgu yapan vatandaşlar, ''Valla saçmalık, 1999'da unvan mezunu oldum. Bazi unvan arkadaşlarım aynı yaşta olmamıza rağmen emekli ve ayda 25 bin TL alıyor! Ben 14 yıl sonra emekli olacağım, dünyanın en garip olayı!'' Şeklinde açıklama yaparak tepki gösterdi.

EMADDER'den büyük İstanbul mitingi: Mezarda emekliliğe hayır! - Söz Bursa

EMADDER'DEN KADEMELİ EMEKLİLİK ÇAĞRISI!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)'nin ardından hak kaybına uğrayan ve 1 güne 17 yıl emekliliği kaçırmanın adaletsizlik olduğuna vurgu yapan  Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği (EMADDER) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamda 8 Eylül 1999 öncesi SGK girişi olanların 17-20 yıl daha erken emekli olduğunun altını çizen dernek, EYT düzenlemesiyle akran, hatta daha küçük yaştaki ve bizlerden düşük prim gün sayısına sahip kardeşlerimiz 8 Eylül 1999 öncesi SGK girişi var diye 17-20 yıl daha erken emekli oldular.

EMADDER'liler sosyal medyayı ayağa kaldırdı! - GÜNCEL

Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz

Bu düzenleme iş barışını bozmuş, adalet duygusunu sarsmış ve vatandaşlar arasında ciddi bir ayırım yaratmıştır. Milyonları ilgilendiren bu adaletsizlik konusunda siyasilerimizin alacağı tavır önümüzdeki yerel seçimlerin sonucunu belirleyen temel unsurlardan biri olacaktır.'' şeklinde açıklama yapıldı.

GÖZLER YENİDEN REFAH PARTİSİ'NDE!

Emadder Derneği olarak Yeniden Refah Partisi Eskişehir İl Divan Toplantısı'na katıldı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç ve Eskişehir İl Teşkilatı'na kendilerini tanıtan dernek kademeli emeklilik hakkında Yeniden Refah Partisi ile istişare yaptı.

Yeniden Refah Partisi'nin resmi Facebook sayfası... | Rudaw.net

Dernek tarafından yapılan açıklama şu yönde:

EMEKLİLİKTE ADALET DERNEĞİ ⚖️ on X:

''Bugün Emadder Derneği olarak Yeniden Refah Partisi Eskişehir İl Divan Toplantısı'na katıldık. Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç ve Eskişehir İl Teşkilatı'na kendimizi tanıttık, Belediye Başkan adaylarına başarılar diledik. Kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.''

EMADDER meydanlara sığmadı: Emeklilikte adalet istiyorlar! - İşçi Haber

FATİH ALTAYLI'DAN KADEMELİ EMEKLİLİK İÇİN SERT TEPKİ

Gazeteci ve sunucu Fatih Altaylı 1999 sonrasında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sonrası hak kaybına uğrayan kişiler ile ilgili sert tepki gösterdi. 1 günden ötürü 17 sene kaybettiklerine vurgu yapan Altaylı, ''1 günden ötürü 17 sene kaybettiler. 150 bin TL falan değil 1 günden ötürü 17 sene kaybettiler.

Fatih Altaylı hakkında suç duyurusu

Onlarınki üzüntü değilmi, peki bu adil mi, adaletli mi? Abi en azından bir skala belirlersin. Şu tarihten itibaren şu tarihten sonrakiler şöyle. 1 gün 1y sene ya! Eylül ayı içersinde 1 gün abi 17 sene, daha genç daha yaşlı farketmiyor 17 sene. Yani birisi 40 yaşında emekli olabiliyor, öbürü 50 yaşında 17 sene daha bekleyecek. Adalet mi?'' diyerek tepki gösterdi.