Hazine ve Maliye Bakanlığı, işlenmemiş altın ithalatına ilişkin yeni düzenlemeleri duyurdu. Bu yılın ilk 8 ayında gerçekleşen işlenmemiş altın ithalatının rekor seviyeye ulaşmasının ardından alınan tedbirler, altın ithalatını kısıtlamayı amaçlıyor.

Altın ithalatına kota uygulanacak

Türkiye'de son dönemde yaşanan ekonomik zorlukların etkisiyle altına olan ilgi artmış ve bu ilgi, cari açığı büyüten önemli bir unsur olmuştu. Yılın ilk 8 ayında 22 milyar 776 milyon dolar değerinde işlenmemiş altın ithalatı yapılmıştı, bu da tarihin en yüksek seviyesiydi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu artışı durdurmak için çeşitli tedbirler almaya başladı. İşlenmemiş altın alımına yüzde 20 ek mali yük getirildi ancak talepte herhangi bir düşüş sağlanamadı. Bu nedenle yeni tedbirler geliştirildi.

 Savaş nedeniyle altın fiyatları artabilir

Hazine ve Maliye Bakanlığı, altın ithalatı konusunda yeni düzenlemeler yaptı. Artık altın ithalatlarında bildirim zorunluluğu var. Bunun yanı sıra, işlenmemiş altın ithalatına kota uygulanacak. Bu kotalar, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın çıkaracağı bir kararname ile belirlenecek.

Altın ithalatının yüksek düzeyde sürmesi, Türkiye ekonomisi için olumsuz sonuçlar doğuruyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu durumu önlemek için farklı önlemler alıyor ancak bunların talep üzerinde ne kadar etkili olacağı zamanla anlaşılacak. Ayrıca, İsrail- Filistin arasındaki gerginlik nedeniyle altın fiyatlarının artabileceği de belirtildi.

Altın fiyatlarında sert düşüş! Gram altın güne nasıl başladı? Altın fiyatlarında sert düşüş! Gram altın güne nasıl başladı?

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Gram altın fiyatı

ALIŞ: 1.659 TL
SATIŞ: 1.659 TL

Çeyrek altın fiyatı

ALIŞ: 2.806 TL
SATIŞ: 2.845 TL

Yarım altın fiyatı

ALIŞ: 5.629 TL
SATIŞ: 5.689 TL

Tam altın fiyatı

ALIŞ: 11.224 TL
SATIŞ: 11.343 TL

Cumhuriyet altın fiyatı

ALIŞ: 11.373 TL
SATIŞ: 11.545 TL