Altın piyasasında ekim ayı nasıl geçecek? Bu sorunun cevabını arayan yatırımcılar için piyasa analisti İslam Memiş'ten önemli uyarılar geldi. Memiş, altın ve gram altın fiyatlarının 14 gün içinde büyük bir değişim yaşayacağını öngördü. Gram altındaki düşüş trendinin devam edeceğini belirten Memiş, "Her şey çok hızlı gelişecek" dedi.

Binek otomobil ihracatı 3 ayda 2,5 milyar doları aştı Binek otomobil ihracatı 3 ayda 2,5 milyar doları aştı

"Sakın elinizdekini satmayın"

Memiş, gram altın için yeni bir bant aralığı tahmin etti ve yükselişlerin ani olabileceğini söyledi. Altın almak isteyen veya elinde altın bulunduran yatırımcılara ise 14 gün sonrasını beklemelerini tavsiye etti. Altındaki düşüşün bir fırsat olduğunu vurgulayan Memiş, "Sakın elinizdekini satmayın" diye uyardı.

İslam Memiş şöyle konuştu: “Ons altın 1834’te. 7 ayın en düşük seviyesinde. Yeni bir trend oluşumu görüyoruz. 1800-1880 dolar aralığı yeni bant aralığı. Yıl sonunda 2000 üzerinde ataklar beklemeye devam ediyorum. 2024 yılında 2350 dolara kadar yükselecek bir ons altım bekliyorum.

"50 liralık değer kaybı oldu"

O yüzden ons altındaki düşüşler alım fırsatı. Dünyadaki merkez bankalarının da altın rezervini artırmak için fırsatı oldu bu düşüşlerle. Eline yeni dolar geçen, ons altındaki bu seviyeleri ve önümüzdeki 14 günü fırsat olarak değerlendirmeli.”

“Gram altın TL serbest piyasalarda 1660-1670 lira. 50 liralık makas var. Bunu yatırımcılar göz önünde bulundurmalı” diyen Memiş, “Bant aralığımız 1650-1700 lira olduğu. 1700 altındaki rakamsal değerler, eline yeni TL geçen, altın borcu olan arkadaşlara iyi fırsatlar sunuyor. Düşüşler kalıcı değil. Yıl sonuyla alakalı öngörümde bir değişiklik yok. 2024 yılı sonu öngörüm 2500 lira” diye belirtti.

"Elimde TL olsaydı altın ve gümüş tarafında ciddi alımlar yapardım"

"Dolar güçlü duruşunu koruduğu için gram tarafında da sert düşüşler görmüyoruz. 50 liralık değer kaybı oldu, bu da elinde TL bulunduranlara bir fırsat sunmuş oldu. Elinde altın bulunduranlar kesinlikle satmamalı. 14 gün sonra rüzgarın tersine döneceğini, hızlı yükselişlere başlayacağını göreceğiz. Ons gümüş 21.41 dolar. Ons gümüş tarafında 20.80 destek seviyesi. Görünüm kısa vade için düşüş trendinin sonlanacağı yönünde. Hızlı toparlanma bizi bekleyecek. Gram gümüş 19 lira seviyesinde. 18.50 destek seviyesi, yukarıda 20.50 direnç seviyesi var. Elimde TL olsaydı altın ve gümüş tarafında ciddi alımlar yapardım. Düşüşler kalıcı değil, yukarı yönlü hareketler beklenenden daha sert olacak ve alım fırsatı vermeden yoluna devam edecektir."