Hafıza ve davranış fonksiyonlarında azalmaya neden olan alzheimer sıklıkla yaşlılarda görülür. Ancak günümüz dünyasında yaş aralığı baya düşmüş durumda. Peki Alzheimer'dan korunmak için neler yapabiliriz? İşte detaylar..

İlaç kullanırken dikkat! Uzman isim uyardı: Doğru bildiğimiz yanlışlar neler? İlaç kullanırken dikkat! Uzman isim uyardı: Doğru bildiğimiz yanlışlar neler?

Alzheimer tam olarak nereden kaynaklandığı bilinmesede çeşitli risk faktörleri ve olası etkenleri bulunmaktadır. Alzheimer riskinin artmasındaki en büyük engel her ne kadar yaş olsada alınacak bazı önlemlerle hastalığa yakalanma riski o kadar düşecektir.

Alzheimer hastalığından korunmak için öncelikle sağlıklı bir yaşam tarzını sürdürmek gereklidir. Bunun yanısıra zihinsel aktivitelerde bulunabiliriz. Bulmaca çözmek ve yeni beceriler öğrenmek zihnimizin sağlıklı kalmasını sağlayacaktır. 

Yürüyüş yapmak, temiz oksijen solumak, ormanlık ve deniz alanlarında sakin bir şekilde dinlenme molaları vermek ruh ve zihin sağlığımız açısından çok etkili olacaktır.

Yeni insanlarla tanışmak ve faydalı sohbetler içerisinde bulunmakta Alzheimer riskini düşürebilir. 

Yaşantımızda bir düzen olması, bedenimize ve ruhumuza bir bütün olarak özen göstermekte Alzheimer hastalığından kaçınmak için en önemli etkenler arasında yer alır.