TFF'den sert açıklama: Kimsenin haddi değil TFF'den sert açıklama: Kimsenin haddi değil

Eryaman Stadı'nda maçın son düdüğü çalınca sahaya giren Faruk Koca, orta hakem Meler'e yumruk attı. Darbeyle yere düşen Meler'in etrafını güvenlik güçleri sardı.

Bu hareketten sonra bir süre yere çökerek fenalık geçiren Faruk Koca'yı yöneticiler sakinleştirmeye çalıştı.

Halil Umut Meler, tedavisi yapıldıktan 10 dakika sonra yoğun güvenlik önlemleri altında soyunma odasına götürüldü.

SAHA KARIŞTI

Bu sırada MKE Ankaragücü taraftarı başkanları Faruk Koca'ya destek vererek tezahürat yaptı. Tribünlerden de sahaya giren taraftarlar oldu. Bu taraftarlara güvenlik görevlileri müdahale etti.

Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler maçın 50. dakikasında MKE Ankaragücü'nden Ali Sowe'u ikinci sarı kartla oyundan atmıştı. Bu karar tribünlerden büyük tepki topladı. Çaykur Rizespor da maçın son dakikasında gol bularak 1 puan aldı.

TFF'DEN OLAĞANÜSTÜ TOPLANMA KARARI

Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında hakem Halil Umut Meler'e yapılan çirkin saldırı sonrasında TFF Yönetim Kurulu harekete geçti. Kurul, olağanüstü toplanma kararı aldı.

ADALET BAKANI: "SORUŞTURMA BAŞLATILDI"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının bitiminde maçın hakemi Halil Umut Meler’e yönelik saldırının gerçekleştiği olaylarda sorumluluğu bulunanlar hakkında gerekli adli soruşturma başlatılmıştır." ifadelerini kullandı.

TFF BAŞKANI: "TÜRK FUTBOLUNA UTANÇ DOLU YUMRUK"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrasında yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 "Acilen yönetim kurulumuzu toplantıya davet ettim. Her fırsatta hakemleri hedef gösteren, bunu yaparken de bu işin sonunun nereye gidebileceğini hesap edemeyen herkes bu olayı enine boyuna düşünsün.

Türk futboluna utanç dolu bir yumruk atıldı. Bu olaya katılan herkes, bedelini ödeyecek. Kimse, kimseye yumruk atamaz. Özellikle bir hakeme bunu yapamazlar. Çok üzgünüm. Detayları kamuoyu ile paylaşacağız." 

İÇİŞLERİ BAKANI: GÖZALTINI DUYURDU

Olayla ilgili açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise saldırıyı gerçekleştiren Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın hastanede tedavi gördüğünü, tedavinin ardından gözaltına alınacağını duyurdu. Yerlikaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırı gerçekleştirilen Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca emniyet güçlerimizin gözetiminde hastanede tedavi görmektedir. Tedavi sonrası gözaltı işlemleri gerçekleştirilecektir.

Hakemimize saldırıda bulunan K.Ç ve Ş. Y. Ş adlı şahıslar Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınmıştır."