Nikkei'nin haberine göre, Apple Inc (AAPL.O) , Ukrayna krizi ve enflasyon nedeniyle iPhone ve AirPods cihazlarının üretimini kesmeyi planlıyor.

Nikkei, şirketin gelecek çeyrekte yaklaşık %20 daha az iPhone SE üretmeyi veya beklenenden daha zayıf talep nedeniyle üretim siparişlerini başlangıçta planlanandan yaklaşık 2 milyon ila 3 milyon adet düşürmeyi planladığını söyledi .


Gazete ayrıca, ABD'li teknoloji devi ılık talep nedeniyle stok seviyesini düşürdüğü için AirPods kablosuz kulaklık siparişlerini 2022'nin tamamı için 10 milyon adetten fazla azalttı.

Bu ayın başlarında Apple, çoğunlukla gelişmekte olan pazarlardaki alıcıları hedefleyen düşük maliyetli modeli iPhone SE'ye 5G bağlantısını duyurdu.

Counterpoint Research, daha önceki 4G iPhone SE'nin 2020'nin ikinci çeyreğindeki lansmanından 2021'in sonuna kadar toplam iPhone satışlarının %12'sini oluşturduğunu ve Japonya'nın Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra en büyük pazar olduğunu söyledi. 


Şirket ayrıca tedarikçilerden iPhone 13 serisinin tamamından önceden planlanandan birkaç milyon daha az birim üretmelerini istedi, ancak rapora göre bu ayarlamanın mevsimsel talebe dayandığını söyledi.

Microsoft'tan polislere yapay zeka kullanma yasağı! Microsoft'tan polislere yapay zeka kullanma yasağı!

Apple, Reuters'in yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Bu haber Reuters'dan alınmıştır. Haberin orjinal metnine ulaşmak için tıklayınız.