Vinicius, Bellingham, Rodrygo, Valverde, Tchouameni, Camavinga gibi yıldızlarla dolu bir takım olan Real Madrid, yeniden bir galaksi kadrosu oluşturmaya çok yakın.

Temmuz ayında gelecek Endrick'in yanı sıra pastanın üzerine çilek olarak Kylian Mbappe'nin de dünya devine katılması bekleniyor.

Robin van Persie, imzayı attı! İşte yeni takımı Robin van Persie, imzayı attı! İşte yeni takımı

Ancak bu kadar yıldızı bir arada tutarken kadroda bazı düzenlemeler yapılması gerekiyor. Sonuçta sahaya sadece 11 oyuncu çıkabiliyor.

Real Madrid'in kadrodaki bazı yıldızlarından fedakarlık yapması bekleniyor.

İspanyol basınında konuşulanlara göre feda edilecek isimlerden biri Arda Güler olacak.

Arda Güler için ilk resmi teklif geldi: Satın alma opsiyonuyla... Ancelotti ayrılmasını önerdi - Resim: 3

Beyazlara imza attığı gün "Kiralık olarak ayrılmayı düşünmüyorum" diyen ve bunun altını kalın bir çizgiyle çizen Arda Güler, Barcelona ile anlaşmasına rağmen son anda Real Madrid'in yolunu tutmuştu.

Bu imzayı atarken üç kez sakatlanıp 6 ay sahalardan uzak kalacağını bilmiyordu elbette.

Ocak ayında iyileşip sahalara dönse de Ancelotti'den aldığı dakikalar 90 dakikayı güç bela aştı.

İtalyan hocanın yönlendirmeleriyle başta bu işe sıcak bakmasa da kulüp başkanı Florentino Preez de Arda'nın kiralanmasına sıcak bakmaya başladı.

Ancelotti, "Arda Güler'in oynamaması diğerleriyle rekabetten kaynaklanıyor. Ben oynayan 11'i seçtim, sakatlıklar nedeniyle zaman kaybedenler kadroya girmekte zorlanıyor. Kendisi çok genç ve sabırlı olması gerekiyor" diyerek Milli futbolcumuzu Real Madrid'de bekleyenin ne olduğunu açıkça anlatmıştı.

Arda Güler için ilk resmi teklif geldi: Satın alma opsiyonuyla... Ancelotti ayrılmasını önerdi - Resim: 7

İspanyollar, Arda Güler'in Ancelotti'nin kendisini kandırdığını düşündüğünü yazarken milli futbolcunun da artık sezon sonunda başka bir takıma kiralanma fikrine sıcak baktığını öne sürüyor.

Milan'ın Arda'yla ilgilendiğine dair çok sayıda haber yapıldı. Ancak genç oyuncuyu resmi olarak isteyen ilk kulüp Alman devi Borussia Dortmund oldu.

Dortmund'un teklifi biraz can sıkıcı. Alman kulübü oyuncuyu satın alma opsiyonuyla kiralamak istiyor. Arda Güler kiralık gitmeyi kabul etse bile Dortmund'a kalıcı transferine sıcak bakacak mı? Orası tartışmalı.

İtalyan hoca Ancelotti, Arda'nın süre alabilmesi için takımdan ayrılması gerektiğine inanıyor.

Konuşulmayan ise Arda Güler'in Barcelona'ya imza atmayarak büyük bir hata yaptığı.

Milli futbolcumuzun kararından pişman olduğunu idda edenler var. Öyle ki Xavi yönetiminde Arda Güler'in tekniğiyle Pedri, Gavi, De Jong ve Gündoğan gibi oyuncularla harika bir orta saha oluşturabileceğini düşünenler var. Bu yüzden Arda'nın kararının çok kötü olduğu yönünde eleştiriler var.

Milli futbolcumuzun Real Madrid'le olan sözleşmesi 2029 yılında sona erecek.

Editör: Ali Çetin