Yüksek enflasyon sebep gösterilerek asgari ücrete ikinci kez zam geleceği konuşuluyor. Asgari ücret temmuz zammının yapılıp yapılmayacağı merak edilirken zammın ne kadar olacağı da araştırılıyor.Asgari ücret temmuz zammının yapılıp yapılmayacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. 

S&P Türkiye'nin 2024 büyüme tahminini yükseltti S&P Türkiye'nin 2024 büyüme tahminini yükseltti

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Temmuz’da enflasyon farkıyla, ocak ayındaki ücretlerde yeni düzenlemelerle milletimizi daha da rahatlatacağız’ açıklamasını yapmıştı.

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücret zammına ilişkin açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'nde geldi. Bilgin açıklamasında bütün çalışanların yüzünü güldürecek hiç olmazsa enflasyona karşı ‘Benim devletim benim yanımdadır’ dedirtecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır’’ açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRETE YEŞİL IŞIK

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, grup toplantısında yaptığı açıklamada, asgari ücret  için yeşil ışık yaktı. Erdoğan, "Dar gelirlilerin ve ücretlilerin hayat pahalılığı sebebiyle ortaya çıkan refah kayıplarını telafi etmek için sürekli yeni programlar devreye alıyoruz.Ocak ayında çok önemli adımlar attık, temmuz ayında enflasyon farklarıyla rahatlama sağlayacağız. Yılbaşında çok daha kapsamlı ve rahatlatıcı adımlar planlıyoruz. Önümüzdeki şubat-mart ile birlikte enflasyon önemli ölçüde gerileceği için attığımız adımların insanlarımızın hayatlarındaki etkilerini daha iyi görecebileceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

NUMAN KURTULMUŞ DA DUYURMUŞTU 

Asgari ücret Temmuz zammı için AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş açıklama gelmişti. Kurtulmuş, Temmuz zammı ile ilgili alım gücünü artıracak bir dokunuş yapılacağını belirterek, "Çalışmalar yapılıyor inşallah temmuz ayıyla birlikte sabit gelirlinin alım gücünü artıracak bir dokunuş yapılacaktır" dedi.