60 yaşındaki bir adamın, kendileri aşı olmak istemeyen insanlara gerçek aşı parti numaralarına sahip sahte aşı kartları satmak için Almanya'da onlarca kez COVID-19'a karşı aşı yaptırdığı iddia edildi.

Almanya'nın doğusundaki Magdeburg kentinden, Alman gizlilik kuralları uyarınca adı açıklanmayan adamın, doğu Saksonya eyaletindeki aşı merkezlerinde, ceza polisi yakalanana kadar aylarca COVID-19'a karşı 90'a kadar çekim yapıldığı söyleniyor. 

Diplomaside bir ilk! Yapay zeka destekli Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü tanıtıldı Diplomaside bir ilk! Yapay zeka destekli Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü tanıtıldı

Dpa'nın bildirdiğine göre, şüpheli gözaltına alınmadı, ancak aşı kartlarının izinsiz verilmesi ve belge sahteciliği nedeniyle soruşturma altında.

Saksonya, Eilenburg'daki bir aşı merkezinde, arka arkaya ikinci gün COVID-19 aşısı için geldiğinde yakalandı. Polis, ondan birkaç boş aşı kartına el koydu ve cezai işlem başlattı.

Farklı markalara ait yaklaşık 90 doz COVID-19 aşısının adamın kişisel sağlığı üzerinde ne gibi bir etkisi olduğu hemen belli değildi .

Alman polisi son aylarda aşı pasaportlarında sahtecilikle bağlantılı olarak çok sayıda baskın düzenledi. Birçok COVID-19 inkarcısı Almanya'da aşı olmayı reddediyor, ancak aynı zamanda restoranlar, tiyatrolar, yüzme havuzları veya iş yerleri gibi kamusal yaşama ve mekanlara erişimi çok daha kolay hale getiren covid-19 pasaportlarına sahip olmak istiyor.

Bu haber ANews'dan alınmıştır. Haberin orjinal metnine ulaşmak için tıklayınız.