26 yıldır kayıp Cezayirli komşusunun ağılında bulundu 26 yıldır kayıp Cezayirli komşusunun ağılında bulundu

Ukrayna'daki savaşla ilgili sanal gerçeklik içerikleri hazırlamış olan Game Changers adlı bir ekip, geçtiğimiz günlerde Ukrayna Dışişleri Bakanlığı adına resmi açıklamalar yapacak olan “Victoria” adlı yapay zeka tarafından oluşturulmuş bir sözcüyü tanıttı.

Koyu renk bir takım elbise giyen “Victoria”  adlı sözcü, sosyal medyada yayınlanan bir sunumda kendisini “dijital bir kişi” olan Victoria Shi olarak tanıttı. 

Sözcü Victoria'nın görünüşü ve sesi, reality show The Bachelor'ın Ukrayna versiyonunun eski yarışmacısı Rosalie Nombre'ye göre modellendi. Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk kentinde doğan Nombre'nin, Instagram hesabında 54 bin takipçisi bulunuyor. Nombre, bu hesabını melez Ukraynalılar ve Rusça konuşarak büyüyenlerle ilgili klişeleri tartışmak için kullanıyor.

"ZAMAN ve KAYNAK TASARRUFU"

Shi tarafından verilen demeçlerin yapay zeka tarafından üretilmeyeceğini belirten Dışişleri Bakanlığı, demeçlerin “gerçek insanlar tarafından yazılacağını ve doğrulanacağını” söyledi.

Victoria'nın yaratılmasının ana nedeninin diplomatlar için “zaman ve kaynak tasarrufu” olduğunu söyleyen Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, yapay zeka sözcüsüne ilişkin şu ifadelerde bulundu:

“Yapay zeka sadece görsel kısmı oluşturmamıza yardımcı oluyor. Dünyada hiçbir diplomatik servisin henüz yapmadığı teknolojik bir sıçrama.” 

YORUM YAPACAK

Yapay zeka sözcünün adı “zafer” kelimesinden ve Ukraynaca'da yapay zeka anlamına gelen “shtuchniy intelekt” ifadesinden geliyor.

Sözcü Victoria, şu anda tartışmalı bir konu olan konsolosluk hizmetleri hakkında yorum yapacak.

Ayrıca Ukrayna geçtiğimiz hafta yurtdışında yaşayan savaşma yaşındaki erkeklere yönelik bu tür hizmetleri askıya alarak, bu kişilerin idari prosedürler için ülkelerine dönmelerini ve potansiyel olarak askere alınmalarını zorunlu tuttu.

Kaynak: Cumhuriyet