Basına yaptığı açıklamalarla Öz Sağlık İş Sendikası ve Genel Başkanı Devlet Sert'i hedef alan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, asılsız iddialarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde basına yaptığı yazılı açıklamada sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin yetkili sendikası Öz Sağlık İş Sendikası ve Genel Başkanı Devlet Sert hakkında sendikaya ait makam aracı, maaş, Başkanlar Kurulu Toplantısı organizasyonu vb. konularda gerçekleri yansıtmayan bir dizi iddia ve iftirayı gündeme taşıyan CHP’li Vekil Emir ile ilgili olarak sendika avukatları Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na 2022/73067 soruşturma numarasıyla suç duyurusu gerçekleştirdi.

ANKARA BÜROSU

Geçtiğimiz günlerde Öz Sağlık-İş Sendikası ve Genel Başkanı Devlet Sert ile ilgili birtakım haberler bazı basın yayın organlarında yer bulmuştu. Makam aracı, maaş ve sendika organizasyonları ile ilgili öne sürülen iddialar sonrası sendika ve yönetim kurulu zan altında bırakılmıştı.

Bağ-kur tescil mağdurları verilen sözlerin tutulmasını bekliyor Bağ-kur tescil mağdurları verilen sözlerin tutulmasını bekliyor

KAMU DAVASI AÇILMASI İSTENDİ

Bu iddialar üzerine harekete geçen sendika avukatları, haberlere konu olan iddiaları basınla paylaşan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Yapılan başvuruda, şikâyete konu olan eylemler nedeniyle uğranılan her türlü maddi ve manevi tazminat taleplerinin saklı kalması kaydıyla Emir’in, “şüpheli” sıfatıyla yakalanması ve cezalandırılması için gerekli tahkikatın ve soruşturmanın yapılarak cezalandırılması için kamu davası açılması istendi.

Devlet Sert hakkında çıkan iddialara karşı omurgalı bir duruş sergiledi

İşçinin parasıyla 2 milyon TL'lik araç - Evrensel

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir gündemin gerisinde kalmanın telaşına kapılmış olacak ki böyle ufak hesaplara girdi. Görevine başladığı ilk günden bugüne kadar işçilerin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını vermeye özen gösteren Öz Sağlık-İş Sendikasının Genel Başkanı Devlet Sert, hakkında çıkan asılsız iddilara karşı omurgalı bir duruş sergiledi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in Devlet Sert hakkında makam aracı, maaş ve sendika organizasyonları ile ilgili öne sürdüğü iddialar, görevini başarıyla sürdüren Sert için atılan bir çamurdur. Gerçeği bilip susanlar, gerçeği bilmeden konuşanlar kadar tehlikelidir, utanç kaynağıdır.