Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz

ASM grup elemanları, çok ağır ekonomik koşullarda ve iş güvencesinden yoksun bir şekilde çalışıyorlar. Her geçen gün farklı sorunlarla karşı karşıya kalan ASM grup elemanları, son olarak bir aile sağlığı merkezinden görevli kadına, çocuk doğurması halinde işinden olacağını söylenmesi büyük tepkilere neden oldu.

Genç Sağlık Sendikası Aile Sağlığı Merkezi Çalışanları Komisyonu Başkanı Büşra Şahiner, "Buyurun, aile planlamamızı da siz yapın" diyerek tepki gösterdi.

‘’Sağlıkçı olup hakkımızı alamamaktan nefret ettik. Kadın olmaktan nefret etmeyeceğiz’’

Konuyla ilgili ASM grup elemanları adına bir açıklama yapan hemşire Büşra Şahiner, "ASM grup elemanına çocuk doğurmak yasak! ASM grup elemanına hakkı olan süt izni, doğum izni doktor inisiyatifinde. ASM grup elemanı dünyaya çocuk getireceği için işsizlikle karşı karşıya. Bir ASM grup elemanına, 'doğurursan işsiz kalırsın' açıklaması yapıldı! Bir sonraki hamle nedir? İş ilanlarına 'üreyen, üremek isteyen giremez' mi yazacaksınız? Sağlıkçı olup hakkımızı alamamaktan nefret ettik. Kadın olmaktan nefret etmeyeceğiz. Bol bol da üreyeceğiz" dedi.

Şahiner açıklamalarına şöyle devam etti:

"Buyurun aile planlamamızı da siz yapın. Gelecek planı kuramıyoruz, çocuk sahibi olamıyoruz derken ciddiydik. Çocuğu olduğu için işten atılmakla tehdit edilmek! İşe girişime siz karar verdiniz. İşten çıkarılışımıza siz karar verdiniz. Doğurup doğurmayacağımıza müdahale edemezsiniz. Doğurduktan sonra hakkımız olan süt iznine siz karar veremezsiniz patronlar! Hak gaspına mı isyan edeceğiz, kadına uygulanan mobbinge mi isyan edeceğiz, gebe bir kadının düşünmesi gereken tek şeyin bebeği olduğu halde işsizlik kaygısı çekmesine mi isyan edeceğiz? İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz.’’ diyerek yöneticilere seslendi