Asya borsalarında, haftanın son işlem gününde Artan jeopolitik risklerin enflasyonist baskıları beslemesi ve Merkez Bankaları para politikalarında hızlı sıkılaşma beklentileriyle yükselen tahvil faizleri, küresel çapta risk iştahını iyice azaltmaya devam ediyor.

Asyada giderek artan Kovid-19 vaka sayıları gündemin odağındaki yerini koruyor.

Para politikası ve enflasyonun seyri açısından dünya genelinden ayrışan Japonya bugün açıklanan verilere göre, şubat ayında dış ticaret açığı 774,9 milyar yenle beklentileri geçti.

Japonya Merkez Bankası para politikasına yönelik tartışmalar devam ederken, zayıf yen ile alakalı endişeler nedeniyle bankanın temmuz ayında para politikasında ayarlama yapmasının muhtemel olduğu görüşleri iyice güçlendi.

Dolar ve euro fiyatları bugün nasıl? Dolar ve euro fiyatları bugün nasıl?

Güne karışık seyirle başlayan Asya borsalarında, petrol fiyatlarındaki düşüş ve yatırımcıların riskleri göz ardı etmesiyle alıcılı bir seyir izlendi.

Kapanışta Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,47 artarak 3.252 puan ve Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,17 yükselerek 2.700 puan oldu.

Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,36 primle 26.986 puandan günü tamamlarken, dolar/yen paritesi yüzde 0,1 değer kazanarak 124,1 ile son 10 günün en yüksek seviyesine çıktı.

Hindistan Merkez Bankası'nın politika faizini beklentiler doğrultusunda yüzde 4'te bırakmasından sonra Sensex endeksi yüzde 0,63 kazançla 59.412 puanda, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 0,29 artışla 21.872 puanda seyrediyor.

Kaynak: aa