Grup yaptığı açıklamada, Pink Floyd'un Ukraynalıları desteklemek için yaklaşık 30 yıl sonra ilk yeni şarkılarını yazdığını duyurdu.

İngiliz rock grubu Pink Floyd , yaklaşık 30 yıl sonra yeniden bir araya geldi ve Rusya'nın kendi ülkelerine açtığı savaş nedeniyle yerinden edilen Ukrayna halkını desteklemek için bugün yeni bir şarkı yayınladı.

Grup, Ukrayna'nın en büyük gruplarından BoomBox'tan Andriy Khlyvnyuk'un vokalleriyle gitarist ve şarkıcı David Gilmour ve davulcu Nick Mason'ın yer aldığı resmi YouTube hesabında 'Hey, Hey, Rise Up' şarkısının müzik videosunu yayınladı.

1985 yılında Pink Floyd'dan ayrılan Roger Waters olaya dahil olmadı.

Şarkı akış ve indirme için kullanılabilir. Şarkının tüm geliri Ukrayna İnsani Yardım Fonu'na gidecek .

Sosyal medyada hızla yayılan müzik videosu, Ukraynalı şarkıcı Andriy Khlyvnyuk'un ABD turunu sonlandırdığını ve Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya karşı savaş başlatmasının ardından "ülkesini savunmak için" Kiev'e döndüğünü belirten bir mesajla açılıyor.

"Şimdi Pink Floyd, direniş mesajını desteklemek için Andriy ile birleşti" diyor.

Gilmour, Pink Floyd'un resmi Twitter hesabında şunları söyledi: "Birçokları gibi, bağımsız, barışçıl demokratik bir ülkenin dünyanın en büyük güçlerinden biri tarafından işgal edilmesi ve insanlarının öldürülmesinin bu alçak eyleminin öfkesini ve hayal kırıklığını hissediyoruz. büyük güçler."

24 Şubat'ta başlayan Rusya-Ukrayna savaşı, diğerlerinin yanı sıra Avrupa Birliği, ABD ve İngiltere'nin Moskova'ya sert mali yaptırımlar uygulamasıyla uluslararası öfkeye yol açtı.

AB'nin "Influencer" politikası: Sosyal medyada sorumluluğun artırılması amaçlanıyor AB'nin "Influencer" politikası: Sosyal medyada sorumluluğun artırılması amaçlanıyor

BM tahminlerine göre Ukrayna'da en az 1.611 sivil öldü ve 2.227 kişi yaralandı, gerçek rakamın çok daha yüksek olmasından korkuluyor.

BM mülteci ajansına göre, 4,3 milyondan fazla Ukraynalı diğer ülkelere kaçtı ve milyonlarcası ülke içinde yerinden edildi.

Bu haber ANews'dan alınmıştır.