EMADDER adına 'kademeli emeklilik' TBMM'de yankılandı! EMADDER adına 'kademeli emeklilik' TBMM'de yankılandı!

Türkiye'de obezite sorunu giderek büyüyor. Avrupa'da en fazla obez nüfusa sahip ülke olan Türkiye, dünyada da 17. sırada yer alıyor. Bu durum hem sağlık hem de ekonomi açısından ciddi riskler taşıyor. Diyetisyenler, obeziteyle mücadelede önemli bir rol oynuyor. Ancak Türkiye'de diyetisyen sayısı yetersiz. Diyetisyenler, diyetisyenliğin yaygınlaştırılmasını ve kamuda diyetisyen istihdamının yapılmasını talep ediyor.

Diyetisyenler istihdam istiyor

Diyetisyenlik mesleğini yapmak isteyen binlerce kişi, yıllarca atama beklemekten bıktıklarını söylüyor. Sağlık sisteminin sorunlarına dikkat çeken diyetisyenler, alanlarında eğitim almalarına rağmen mesleklerini icra edememekten şikayetçi. Ülkemizdeki diyetisyen sayısının yetersiz olduğunu belirten diyetisyenler, atama sorununun çözülmesini istiyor.

Atama bekleyen diyetisyenler, yetkililere seslerini duyurmak adına sosyal medya platformu X'ten çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. İstihdam için örgütlenen diyetisyenler yetkililere çağrıda bulunuyor.

Atama bekleyen diyetisyenler yetkililere sesleniyor!

Diyetisyenler, öğrenci yurtlarında (Kredi Yurtlar Kurumları'nda) ve Gençlik Merkezleri'nde görev alacak diyetisyen sayısının artırılması gerektiğini, bu sayede gençlerin sağlıklı beslenme bilincinin geliştirilebileceğini ve gelecekte ortaya çıkabilecek sağlık problemlerinin önüne geçilebileceğini ifade ediyor. Diyetisyenler, KYK'ya bağlı öğrenci yurtlarında ve Gençlik Merkezleri'nde 10 bin diyetisyen istihdam edilmesi için çağrıda bulunuyor.