Türk Silahlı Kuvvetleri'nde belli bir süre görev yaptıktan sonra çeşitli ailevi sebepler ve sağlık sebepleriyle istifa etmek zorunda kalan ardından atanamayan uzman çavuşlar, yıllardır aldıkları eğitimlere uygun olacak şekilde görev yapabilecekleri devlet kurum ve kuruluşlarına Kanun Hükmünde Kararname ile genel atama bekliyor.

Birçok mecrada yetkililere seslenen atanamayan uzman çavuşlar Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) çatısı altında bir araya gelerek bir an önce mesleklerine kavuşmayı bekliyorlar.

Süresiz nafaka mağduriyeti Meclis'te! Süresiz nafaka mağduriyeti Meclis'te!

Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Başkanı Mustafa Gündeşli öncülüğünde çalışmalar yürüten eski uzman çavuşlar bu pazar günü Ankara'da bir araya gelecek.

Atanamayan Uzmanlar Derneği olarak 16 Nisan 2023 tarihinde 13:00-14:00 saatleri arasında Dernek Başkanı Mustafa Gündeşli önderliğinde Ankara Ulus Meydanı'nda eski uzman çavuş ve ailelerinin katılımıyla basın açıklaması düzenlenecek. Binlerce eski uzman çavuşun ve ailelerinin yaşadığı mağduriyetin çözümü için destek bekleyen ATAUZDER, yıllarca Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çalışmış uzmanların kamu kurum ve kuruluşlarına geçişlerinin kolaylaştırılmasını talep ediyor. 

KONU MECLİS'E TAŞINDI!

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, uzman çavuşların görevden ayrıldıktan sonra yeniden istihdamına ilişkin Meclis'e soru önergesi verdi. Önergede şu sorular yer aldı:

"657 sayılı Devlet Memurlan Kanunu'nun 92nci maddesinde; "657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler." hükmü yer almaktadır. Bu kanun gereği kendi istekleriyle sözleşmelerini feshetmiş olanlardan, kamu kurum ve kuruluşlarında Devlet memuru olarak istihdam edilmek isteyenlerin, atanmak istedikleri kamu kurum ve kuruluşlarına başvurmaları gerekmektedir." 
1. Görevden aynlan Uzman Çavuşların silahlı/silahsız özel güvenlik sertifikası muaf tutulmalarına ilişkin bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?
 2. Uzman Çavuşlar çok farklı meslek dallarında profesyonelleşmiş olup; ağır araç şoförü, itfaiyeci, sıhhiyeci, ilk ve acil yrd. teknikeri, telsiz telefon operatörü, aşçı, berber, ısı yalıtımcısı, ısıtma ve tesisat elemam, ekskavatör operatörü, istif makinası operatörü, kasap, kaynakçı, kazıcı yükleyici operatörü, sıhhi tesisatçı, su yalıtımcısı, terzi, yükleyici/loder operatörü ve veteriner sağlık teknikeri gibi alanlarda atanmalan mümkün müdür? 
3. Atanamayan Uzman Çavuşların Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Kzılay, Çezâ ve Tevkif Evleri, Belediyeler, Valilikler ve Kaymakamlıklarda görev almaları ile ilgili bir çalışma yapılmakta mıdır? 
4. 3269 sayılı kanuna tabi olarak çalışmış olup; 5.maddesi gereği sağlık niteliklerini kaybetmeleri ve kendi isteğiyle görevinden aynimış uzman çavuşlardan Kanun Hükmünde Karamameyle yeniden atanmayı bekleyenlerin sayısı nedir?