Boşanma sebebiyle yoksulluğa düşecek tarafa, boşanmada kusuru daha ağır olmamak koşuluyla, diğer tarafça yapılan süresiz ödemeye süresiz nafaka denir.

Az veya çok evli kalınsın, çocuk olsun veya olmasın bir tarafı ömür boyu nafaka ödemeye mecbur bırakan bu sistem birçok sorunu beraberinde getiriyor. Boşandıkları eşlerine yıllarca nafaka ödeyen vatandaşların mağduriyetleri git gide artıyor.

Süresiz nafaka kanununda düzenleme talep eden vatandaşlar; evlilik süresinin göz ününde bulundurulması, çocuk olup olmadığına bakılması, kadının yaşı ve iş gücü gibi durumlarına bakılması gibi maddelerin göz önünde bulundurularak düzenleme yapılmasını istiyorlar.

Bakan Bolat: 4 yılda 500 bin ürün denetimden geçti Bakan Bolat: 4 yılda 500 bin ürün denetimden geçti

İSA MESİH ŞAHİN'DEN DESTEK

Gelecek Partisi Grup Başkan Vekili İsa Mesih Şahin, TBMM'de söz aldığı konuşmada süresiz nafaka konusunu unutmadı. Vekil Şahin, TBMM'de yaptığı konuşmayı X hesabında şu sözlerle paylaştı:

Süresiz nafaka mağdur etmeye devam ediyor! Süresiz nafaka mağdur etmeye devam ediyor!

"Süresiz nafakayı hakkaniyetli bulmuyorum. Nafaka kararı ölçülü ve adil olacak şekilde verilmelidir. #SüresizNafaka konusunda hakkaniyet ölçüsünde yeniden düzenleme yapılmalıdır."

Editör: Zeynep Peksoy