Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, pandemide Asya bölgesinde yeni bir yükselişin olduğunu belirtti. 

"Bu Omicron'un Delta ile kombinasyonu gibi bir kavram söz konusu. Avrupa Birliği'nin bazı ülkelerinde özellikle Fransa'dan bu konuyla ilgili bildirimler geldi. 'Deltamicron' ya da Delta ile Omicron'un karmaşık varyantı adıyla yeni bir varyant söz konusu olabilir" ifadelerini kullanan Şener, Türkiye'de günlük vaka sayılarının düştüğünü hatırlatarak dünyanın genelinin bu kadar şanslı olmadığını söyledi.

CHP'den yeni müfredat taslağına tepki: Bu modellerle laikliği yok saymak kimsenin haddi değildir CHP'den yeni müfredat taslağına tepki: Bu modellerle laikliği yok saymak kimsenin haddi değildir

"Omicron ile delta kombinasyonu"

Ardından Avrupa'dan gelen endişe verici haberi "Bu Omicron'un Delta ile kombinasyonu gibi bir kavram söz konusu. Avrupa Birliği'nin bazı ülkelerinde özellikle Fransa'dan bu konuyla ilgili bildirimler geldi. Dünyanın genelinde yeni varyantlar, karma varyantlar gündemde iken vatandaşlarımız Türkiye'nin yaşadığı şanslı atmosferi iyi değerlendirmeli. Tamamen havlu atmamak lazım. Çünkü salgınla mücadele hali hazırda gündemde olmasa dahi sahada aktif devam ediyor. Yatan hasta sayılarında azalma var. Yoğun bakımda yatan sayılarında azalma var. Ayaktan başvuru sayılarında kademeli azalma devam ediyor. Ama salgın bizim gibi ülkeler ve dünyanın geneli için ciddi bir tehdit olmaktan çıkmış değildir" açıklamasıyla duyurdu.

ilginizi çekebilir