Bahar alerjisine dikkat! Astıma dönüşebilir Bahar alerjisine dikkat! Astıma dönüşebilir

Avustralya'nın ilaç düzenleyicisi pazar günü, Pfizer Inc'in 5 ila 11 yaş arasındaki çocuklar için koronavirüs aşısını geçici olarak onayladı ve sağlık bakanı, aşının 10 Ocak'tan itibaren başlayabileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Greg Hunt, "Terapötik Ürünler İdaresi, "dikkatli ve kapsamlı bir değerlendirme yaptı, güvenli ve etkili olduğunu ve 5 ila 11 arasındaki çocukların aşılanmasının çocukların ve Avustralyalıların yararına olduğunu belirledi" dedi.

Genel COVID-19 aşılama programındaki ilk gecikmelerden sonra, Avustralya hızla dünyanın en çok aşı yapılan ülkelerinden biri haline geldi ve 16 yaş üstü Avustralyalıların yaklaşık %88'i iki doz aldı.

Yüksek aşılama, hükümetin 2022 büyüme tahminini haftalar içinde yükseltmeyi planlamasıyla birlikte, virüsün yayılmasını yavaşlatmaya ve hızlı bir ekonomik toparlanmayı desteklemeye yardımcı oldu .

Avustralya'da yayılan yeni Omicron varyantına karşı aşıların etkinliği bilinmiyor.

En kalabalık eyalet olan Yeni Güney Galler Pazar günü iki Omicron vakası daha bildirerek toplam vakayı 15'e çıkardı ve Avustralya Başkent Bölgesi ikincisini doğruladı.

Parlemento üyesi corona oldu

Parlamento Binası, Cuma günü yasama meclisinin yılın son oturum haftasından sonra bir parlamento üyesinin COVID-19 testinin pozitif çıkması üzerine hafta sonu bir sonraki duyuruya kadar halka kapatıldı.

Bu enfeksiyon vakasının çeşidi açıklanmadı, ancak sağlık yetkilileri personelin tamamen aşılandığını söyledi.

Ülke çapında aşılar isteğe bağlı olsa da, eyaletler ve bölgeler birçok meslek için aşı yapılmasını zorunlu kılmıştır ve bazılarında konaklama hizmetlerinin çoğuna ve zorunlu olmayan perakendeye erişmek için tam aşı yapılması gerekmektedir.

Sağlık verileri, Avustralya'nın genel çocukluk aşı kapsamının da dünyadaki en yükseklerden biri olduğunu ve 5 yaşındaki çocukların %95'inin yaşlarına göre önerilen aşılarla aşılandığını gösteriyor.

Bu çocuklar için Pfizer aşısı için Avustralya Aşılama Teknik Danışma Grubunun onayına hala ihtiyaç vardır. Onaylandığında, 5 ila 11 yaş grubundaki yaklaşık 2,3 milyon çocuğa sunulacak.

Bu yıl salgınla mücadele sürecinde Avustralya'nın en büyük şehirleri olan Sidney ve Melbourne'de aylarca sokağa çıkma yasağı yaşanmasına rağmen, Dünya Sağlık Örgütü'nün açıklamalarına göre ülkede yalnızca yaklaşık 834 onaylanmış COVID-19 vakası ve 100.000 kişi başına 7.9 ölüm görüldü.

Avustralya'da toplamda 217.000'den az vaka ve 2.042 ölüm var.

Bu haber Reuters'tan çevrilmiştir. Haberin orijinalini okumak için lütfen tıklayınız.

Editör: Editör Işçihaber