TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası çıktı. Ancak uzun süredir geriye dönük tescil affı bekleyen Bağ-Kur mağdurlarına yönelik bir adım atılmadı. 

Liman İş Sendikası'nın grevi zaferle sonuçlandı: Birleştik ve kazandık! Liman İş Sendikası'nın grevi zaferle sonuçlandı: Birleştik ve kazandık!

2000 yılı öncesi sigortalılık hakları iade edilerek mükellefiyet başlangıç tarihleri itibarıyla kuruma tescil imkanı verilmesini talep eden Bağ-Kur tescil mağdurları sosyal medyadan yetkililere seslenmeye devam ederek torba yasasında kendilerine de yer verilmesini ve yaşadıkları bu mağduriyetin son bulmasını bekliyorlar. 

Hükümetin Bağ-Kur tescil mağdurlarını görmezden gelmemesi, ikinci torba yasayla ya da seçim öncesinde bu mağduriyeti çözüme kavuşturması bekleniyor. 

CHP'li Veli Ağbaba Bağ-Kur tescil mağdurları için teklif verdi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, EYT düzenlemesinde Bağ-Kur’lularda aranan 9 bin gün prim şartının Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirterek, bu konuda yeniden bir düzenleme yapılması gerektiğini belirtti. 

Gürer, Meclis'te yaptığı konuşmada “Çiftçi ve esnaf bu primleri nasıl ödeyecek ” diye tepki gösterdi. 

Bağ-Kur ve SSK'dan emekli olabilmek için yatırılması gereken prim gün sayısının farkı, prim miktarının yüksek olması ve emeklilik için gereken koşulların zorluğu ile ilgili düzenleme yapılmasını istedi. 

Gürer, bu dengesizliğin ortadan kaldırılarak haksızlığın giderilmesi gerektiğini söyledi.

Cemal Enginyurt: Mücadelemiz devam edecek!

Emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldüğü sırada, sosyal medya hesabından EYT’lilere seslenen Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, şu açıklamalarda bulundu: 

İşte şu an Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bu mücadeleniz inşallah neticelenecek. Demokrat Parti olarak staj ve çırak mağdurlarının haklarının teslimi için, 2000 sonrası kademeli geçiş için, Bağ-Kur primlerinin eşitlenmesi için mücadelemiz devam edecek.