TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası çıktı. 

Ancak uzun zamandır birçok mecrada yetkililere seslenen Bağ-Kur mağdurları kapsama dahil edilmedi. Emeklilikte adalet isteyen Bağ-Kur tescil affı mağdurları EYT yasası kapsamına alınmayıp geride bırakılmaya tepki gösterdi. 

BAĞ-KUR MAĞDURLARI EMEKLİLİKTE EŞİTLİK İSTİYOR!

Bağ-Kur mağdurları genel olarak küçük esnaf olarak tabir edebileceğimiz, kazancı belirli bir gelirin altında olan, 1990’lı yıllarda yürürlükte olan götürü vergiye tabi olarak faaliyette bulunan pazarcı, terzi, berber gibi esnaf kolundan olup, günün koşullarına göre geçim mücadelesi, bir muhasebeci ya da avukat gibi danışmanlarının olmaması, o dönemlerde zaten olmayan sosyal medya takibi ya da gazete okurluğunun olmaması gibi nedenlerle Bağkur’a kayıt ve tescil yaptıramamış kişilerdir.

Tescil affı ve yasada düzenleme isteyen Bağ-Kur mağdurlarının yaşadığı sıkıntılar günden güne artıyor. Emeklilikte adil bir sistem olmasını isteyen Bağ-Kur mağdurları yapılan bu ayrımcılığa karşı çıkarken emekli olmak için çok daha uzun süre bekleyecek olmalarına da tepki gösteriyor. 

Seçim öncesi yeni bir çalışmayla ya da torba yasayla mağduriyetin bitmesini bekleyen Bağ-Kur'lular  Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan Bağ-Kur mağdurları emeklilik hakkı için mücadele etmeye devam ediyor.

Staj ve çıraklık mağdurları İstanbul’da köşe kapmaca oynadı Staj ve çıraklık mağdurları İstanbul’da köşe kapmaca oynadı

CHP'den Bağ-Kur mağdurlarına destek geldi!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla Bağ-Kur mağdurlarının tescil ve prim sorununun çözülmesi gerektiğine dikkat çekti.