4.10.2000 tarihi öncesine ait vergi kaydı olduğu halde Bağ-Kur kaydı olmayanların sigorta başlangıç tarihi 4.10.2000 olarak alınmaktadır. Bu uygulama nedeniyle de birçok Bağ-Kur'lu vatandaş mağduriyet yaşamakta.

2000 yılından önce Gelir Vergisi mükellefi olarak esnaflığa başlayan, vergi numarası olan, vergisini veren ama ekonomik nedenlerle Bağ-Kur tescilini yaptıramayan vatandaşlar 2003 ve 2008 yıllarındaki Bağ-Kur sicil affını takip edemediği için emeklilik hakkından yararlanamamakta ve vergisini verdiği yıllara ait kanıtlanabilir faaliyetlerini emekliliklerine saydıramamaktadırlar.

Tescil affı gelmemesi nedeniyle emekli olamayan Bağ-Kur'lular maddi ve manevi sıkıntılar yaşıyor. Belirli bir yaşın üstünde oldukları nedeniyle çalışmakta zorlanan ve uzun yıllar süren çalışma hayatlarının ardından en temel hakları olan emeklilik hakkına kavuşmak isteyen Bağ-Kur'lular yaşadıkları bu durumu eşitsizlik olarak nitelendiriyor. 

Bağ-Kur tescil affı mağdurları TESK'e sesleniyor!

Sosyal medya hesaplarından ve milletvekillerine düzenledikleri ziyaretler başta olmak üzere birçok mecrada yetkililere seslenen Bağ-Kur tescil affı mağdurları bugün X'te (Twitter) etkinlik düzenleyerek Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu'na (TESK) seslendi. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 142 sözleşmeli personel alınacak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 142 sözleşmeli personel alınacak

Yaptıkları paylaşımlarda #TeskBagkuraTESCİLHaktır etiketini kullanan esnaflar uzun süredir yaşadıkları bu mağduriyette TESK'in yanlarında olup onların hakkını savunması gerektiğini belirtti.