HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı! HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, birçok kişiyi emeklilik hayallerine kavuştururken, Bağ-Kur sigortalıları arasında adaletsizlik devam ediyor. Bu düzenleme, Bağ-Kur sigortalıları için geriye dönük tescil hakkını tanımamış, uzun yıllar emek vermiş olan Bağ-Kur'luların emeklilik haklarından mahrum kalmalarına neden olmuştur.

Mağduriyeti giderek derinleşen Bağ-Kur sigortalıları, ekonomik sıkıntılarla mücadele etmeye devam ederken, geçmişe dönük tescil haklarını talep ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin Bağ-Kur mağdurlarını kapsayacak şekilde genişletilmesi, adaleti sağlamak adına önemli bir adım olacak gibi görünüyor.

Bağ-Kur mağdurları, uzun yıllar boyunca sistem içinde yer aldıklarını ve emek verdiklerini belirterek, geçmişe dönük tescil hakkının tanınmasıyla birlikte hak ettikleri emeklilik imkanına kavuşmanın yanı sıra ekonomik açıdan da rahatlamayı umut ediyor. 

Bağ-Kur mağdurları, düzenlemenin kapsamının genişletilerek geçmişe dönük tescil haklarının tanınmasını beklerken, bu adımın kalıcı bir çözüm getireceğine inanıyor. Ekonomik zorluklarla mücadele eden Bağ-Kur sigortalıları, yaşadıkları mağduriyetin bir an önce giderilmesini talep ediyor.

Türkiye genelinde birçok Bağ-Kur sigortalısı, sosyal medya ve çeşitli platformlarda seslerini duyurmaya çalışarak yetkililerden yeni yılda adil bir çözüm talep ediyor. Geçmişteki emeklerinin karşılığını almak isteyen Bağ-Kur mağdurları, adaletin sağlanmasını umut ediyor.