HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz

Yapılandırma paketiyle ilgili detaylar netlik kazanmasının ardından BAĞ-KUR tescil affı isteyen mağdurlar araştırmaya başladı.  

BAĞ-KUR Tescil Affı Ne Zaman Çıkacak?

Yapılandırma paketinin içeriğinde vatandaşların kamuya olan pek çok borcu yer alıyor ancak BAĞ-KUR tescil affı  yer almıyor.

BAĞKUR AFFI ÇIKTI MI, YASADA VAR MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ortak bir şekilde yürütülen vergi affı kanun teklifi TBMM’de görüşüldü.  Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Vergi affı paketinin içerisinde sigorta prim borçları, genel sağlık sigortası prim borcu, SGK destek primi borçları, işsizlik sigortası primi borçları, idari para cezaları gibi prim borçları kapsam dahiline alındı.

Kanunda yer alan bilgilere göre vergi affı 31 Aralık 2022 tarihi öncesindeki borçları kapsayacak. Yapılandırma için son başvuru tarihi 31 Mayıs 2023 olarak belirlendi.

BAĞ-KUR BORÇ SORGULAMA

BAĞ-KUR borcunu öğrenmek isteyen vatandaşlar, e-Devlet’e TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra, 4B Borç Durumu başlığından sorgulama yapabilir. 

VERGİ AFFI SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Vergi affı borçları prim, idari para cezası, öğrenim kredileri, trafik cezaları gibi borçlarınıda kapsıyor.

Vergi affı kapsamında olan borçların yapılandırılması için başvurular Gelir İdaresi Başkanlığının resmi internet sayfası gib.gov.tr adresinden yapılabiliyor. Ayrıca vatandaşlar vergi dairelerine bizzat müracaat ederek veya posta yoluyla başvuru yapabilecek.