2000 yılı öncesi vergi kaydı olan ancak bağkur kaydı olmayan yüzbinlerce vatandaş mağduriyetini yetkililere iletmeye devam ediyor. Emeklilikte yaşa takılanlar için hazırlanan düzenlemenin kabul görmesinin ardından gözler tescil affına çevrilmişti.

Bağkur tescil mağdurlarının yetkililere mesajı:

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz

Bağkur TESCİL mağduriyetinden söz edeyim 1982 ve 2000 yılları arasında devletin belirlediği yasal koşullara uygun olarak ticari faaliyetlerde bulunmuş  vergi ve oda kayıtları bulunan fakat Bağ-Kur’a TESCİLİ yani KAYITLARI olmayan esnaf ve sanatkarlarız.

Çaldığımız her iktidar yetkilisinin kapısı kapalı kapının ardında çok haklısınız  bu devlete vergi vermiş istihdam sağladınız  sosyal güvenlik sistemi içerisinde 100 yıllık cumhuriyet tarihinin en büyük hak kaybını yaşıyorsunuz ama  sonrasında acımasızca  kapılar yüzlerimize kapanıyor.

1479 sayılı kanun şöyle der; faaliyetlerine başladıkları tarihten başlayarak zorunlu olarak bağ-kur KAYDI oluşur ve bağ-kurlu sayılırlar hak ve sorumluluklardan vazgeçilemeyeceği  aksine  yeni hüküm konulamayacagi belirtilir işte sözünü ettiğimiz  Bağkur TESCİL mağdurları bu kanuna göre sigortalılık koşulları oluşmasına ve  sigortalı sayilmalari  gerektiği halde kaydı bulunmadığı için sigortalılık haklarından mahrum kalmıştır.

Halbuki  1479 sayılı kanunun 26 maddesine göre sigortalı sayılan bağ-kurlu esnafın hak ve yükümlülükleri için kısıtlama getirilemez ve vazgeçilemez dir.

Yanlış anlaşılmasın Bağkur tescil mağdurları devletimizden af bağış ya da ilave hak istemiyor kendi kazanılmış haklarını talep ediyorlar ve bunun devlete bir maliyeti de yok kapı kapı gezip faiziyle borç arayanlar geriye dönük 

Kimisinin 500.000 kiminin 600.000 kiminin 1 milyon TL ödeme yapacağı 
Belirtmek isterim yaklaşık devletimize 3 milyar Usd kaynak sağlayacaktır.

Kanunun gerektirdiği gibi haklarımızın  geriye iadesi talebimizdir.

Editör: Zeynep Peksoy