Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşmüştü. Bu görüşme, iki parti liderlerinin 8 yıl sonra bir araya gelmesiyle gerçekleşmişti.  

Son yaşanan gelişmelerle birlikte bu kez de, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye ziyarette bulundu. 45 dakika süren bu önemli görüşme aynı zamanda 7 yılın ardından gerçekleşen ilk Genel Başkanlar arası ziyaret olma özelliğine sahip. 

YÜZLER GÜLÜYOR

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleşen görüşmelere ait fotoğraflarda iki parti liderinin de yüzlerinin gülmesi dikkatlerden kaçmadı. 

Ayrıca ikilinin yer aldığı karelerde çevredeki isimlerin dikkatli tavırlarıda görüşmenin önemini vurgular nitelikte.

7 yılın ardından gerçekleşen ilk resmi ziyarette, görüşme basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Görüşmelerde ana gündem maddesinin yeni anayasa çalışmaları olduğu tahmin ediliyor.

GÖRÜŞMEDE ÇARPICI İSİM: ALİ MAHİR BAŞARIR

Özel'in Bahçeli ziyaretinde, CHP Grup Başkanvekilleri Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır ile TBMM İdare Amiri ve CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Özel'e eşlik etti.

Sert çıkışları ve açıklamalarıyla gündemde yer edinen Ali Mahir Başarır'ın bu göüşmede yer alması önem taşıyor.

Başarır, Sözcü TV’de yaptığı açıklamada,  ‘Erdoğan’ın, Özgür Özel’le görüşme sebebinin İmamoğlu veya Yavaş yerine CHP lideriyle yarışmak istediği iddiası’na dair sorusunu şöyle yanıtlamıştı: “Ben (Erdoğan’ın) yerinde olsam, sizin sorunuz bağlamında cevaplıyorum, Özgür Özel’le yarışmak istemem.” ifadesinde bulunmuştu. 

CHP lideri Özel'den Bahçeli'ye ziyaret - 2

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 19 Mayıs mesajı! TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 19 Mayıs mesajı!

OLUMLU ve VERİMLİ GEÇTİ

Kendisine görüşmenin nasıl geçtiği sorusu yöneltilen MHP Genel Başkanı Bahçeli "Açıklamayı Genel Başkan (Özgür Özel) yapacak" dedi.

Görüşmeye dair kısa açıklamada bulunan Özel ise, olumlu ve verimli geçtiğini belirterek, Bahçeli ile karşılıklı yapıcı değerlendirmeler gerçekleştirdiğini belirtti. "Toplantıda görüşülen her hususu bu kürsüden paylaşacak değilim" diyen Özel, askeri ücrete zam talebi yapılması gerektiği gibi konular hakkında konuştuklarını aktardı. 

Özel'in olumlu değerlendirmede bulunması, askeri ücrete zam konusunda da mutabakata vardıkları görüşünü akıllara getirdi. 

AKILLARA GEZİ PARKİ DAVASI GELDİ

Gezi Parkı davası kapsamında Osman Kavala ve Can Atalay hapis cezasına çarptırıldılar. Ayrıca iki ismin cezaları geçtiğimiz yıllarda onandı. 

Gerçekleştirilen Erdoğan ile Özel görüşmesinde konu başlıkları arasında gezi tutukluları olan Can Atalay ile Osman Kavala konusunun yer aldığı biliniyordu. CHP kaynakları genel olarak görüşmenin verimli geçtiğini bildirmişti. Ayrıca bu konuyu AK Parti kulislerine yakınlığı ile bilinen Hürriyet yazarlarından Abdulkadir Selvi, köşe yazısına taşımıştı.

Bugün gerçekleştirilen görüşme sonrasında da Özel, görüşmenin olumlu ve verimli geçtiğini bildirdi. Bu durum Bahçeli'den de Can Atalay ve Gezi Parki konusunda olumlu dönüt alınmış olabilir mi sorularını akıllara getirdi. 

Bilinene göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Can Atalay ve Osman Kavala konusunda daha sakin bir tavır takınırken Devlet Bahçeli bu konuda daha sert bir tavıra hakimdi. 

Editör: Öznur Kaya