Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı son dakika açıklamasında Türkiye geneli ciddi bir personel eksikliği olduğunu söyledi.

En fazla personel eksiklği olan sektörler hakkında da bilgi veren Bakan Işıkhan, sektörleri şu şekilde duyurdu:

Bilgi ve İletişim
İnşaat
İmalat

En fazla açık işi olan meslekler ise şu şekilde:

Özel güvenlik görevlisi
Garson
Paketleme işçisi
Alçı dekorasyoncu
Satış danışmanı
Temizlik görevlisi
Makineci
İnşaat işçisi
Düz dikiş makineci
Konfeksiyon işçisi

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Işıkhan, sektör yetkilileri ile yaptıkları görüşmede ciddi bir persone laçığı olduğunu söyledi. Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İş gücü piyasasının ihtiyaçlarını tespit ederek iş arayan vatandaşlarımızın istihdama katılımlarını kolaylaştırıcı adımlar atmaya devam ediyoruz.

En fazla işçi talep eden sektörler ve en fazla işçi aranan meslekleri belirlemek amacıyla İŞKUR tarafından hazırlanan Açık İş İstatistikleri Araştırması’nın 2023 yılı üçüncü çeyrek sonuç raporu yayımlandı.

Araştırma kapsamında 1 ve üzeri çalışanı bulunan 16 bin 778 işletmeyle iletişime geçerek 272 bin 419 açık iş (işveren tarafından talep edilen-ihtiyaç duyulan eleman) tespit ettik. 
Araştırma sonuçlarına ve açık iş imkanlarına aşağıda yer alan bağlantıları kullanarak ulaşabilirsiniz"

"Araştırma kapsamında yer alan 17 sektörden 4’ünün açık iş oranı Türkiye genelinin üzerinde iken, 13 sektörün açık iş oranı genel ortalamanın altında kalmıştır.

2023 yılı 3. çeyrek itibariyle en yüksek açık iş oranı %2,7 ile “Bilgi ve İletişim” sektöründedir. Bu sektörü, %2,4’lük açık iş oranı ile “İnşaat” ve %2,3’lük açık iş oranı ile “İmalat” sektörü takip etmektedir.

"Araştırma kapsamında en fazla açık iş %4,5 ile “Özel Güvenlik Görevlisi (Silahsız)” mesleğindedir. İlk on sırada yer alan diğer meslekler ise sırasıyla; “Garson (Servis Elemanı)”, “Paketleme İşçisi”, “Alçı Dekorasyoncu (Kartonpiyer)”, “Satış Danışmanı”, “Temizlik Görevlisi”, “Makineci (Dikiş)”, “İnşaat İşçisi”, “Düz Dikiş Makineci” ve “Konfeksiyon İşçisi” meslekleridir. Türkiye genelinde 2023 yılı 3. çeyrek itibariyle açık işlerin %25,1’i bu mesleklerde bulunmaktadır"

İçişleri Bakanlığı duyurdu: 1608 sözleşmeli personel alınacak İçişleri Bakanlığı duyurdu: 1608 sözleşmeli personel alınacak

Başvuru için: https://esube.iskur.gov.tr/ adresine tıklayın.