Bir ülke daha TikTok’un kullanılmaması çağrısı yaptı: Çin’e veri sağlıyor iddiası Bir ülke daha TikTok’un kullanılmaması çağrısı yaptı: Çin’e veri sağlıyor iddiası

Bakan Kacır, Türkiye’nin batarya ve enerji depolama teknolojileri alanında iddialı bir konuma gelmesi hedefiyle yeni bir teşvik programı hazırlığında olduklarını duyurdu.Bakan Kacır yaptığı açıklamada, dünya genelinde batarya üretim kapasitesinin hızla artacağına dikkat çekti. 2030 yılında mevcut kapasitenin 3,5 katına ulaşmasının beklendiğini belirtti.

Bakan Kacır, “Dünyada batarya üretim kapasitesi 2,6 terawatt saat düzeyindeyken, 2030’a geldiğimizde bu rakamın 3,5 misline yani 9 terawatt saate ulaşacağı öngörülüyor. Bu tabloda, elektrikli araçlar ve mobilite sektöründeki öncü olma iddiamızı kuvvetlendirmek ve pazar payımızı arttırarak ülkemizi, bölgesel batarya üretim üssü hâline getirmek istiyoruz.” diyerek büyüyen pazarda Türkiye’nin önemli bir pay sahibi olması için çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Açılışı gerçekleştirilen Ampherr Batarya Teknolojileri Fabrikası, yüksek kaliteli ve uluslararası sertifikasyonlara sahip batarya paketleri üretecek. 

Editör: Dilara Adak