Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan Orta Konut Kampanyası'na dair yeni açıklamalar geldi. Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'nın detayları açıkladı.

Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklamasında , "Banka kredi desteğinde birinci bölge için 5 milyon lira, ikinci bölge için 3 milyon lira, üçüncü bölge için 2 milyon liralık limit belirlendi.Alınan konutlar 5 yıl boyunca satılamayacaktır. Programa dahil olarak konut üretme taahhüdü veren müteahhitlerimiz için Hazine Destekli KGF kefaletiyle başlangıçta 25 milyar liralık finansmana erişim imkanı da sunacağız." ifadelerini kullandı.

İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum :"Yeni kampanyamızla; ilk etapta, tam 100 bin ailemizi, çok kısa bir zaman içerisinde ev sahibi yapacağız. Öncelikle, yüklenici firmalarımız belirleyeceğimiz kriterlere uygun yapılan konut projeleriyle birlikte bu kampanyamıza dahil olacaklar. Konut almak isteyen vatandaşlarımız, kendi ödeme koşullarına uygun daireleri seçecekler ve bankaya başvuracaklar. Bankalarımız da uygunluk durumunda krediyi vatandaşımıza tahsis edecek ve satın alma süreci başlayacak. 16 Ocak itibariyle, kuracağımız web sitesinde, vatandaşlarımız, 'Yeni Evim Kampanyamıza' dair tüm gelişmeleri ve detayları takip edebilecekler. Taksitler hane gelirinin yüzde 40’ını geçmeyecek. Hatta birçok taksitte yüzde 25-30’lar seviyesine bile düşecek. Konut fiyatlarını takip edeceğiz. Projeye dahil olan firmalar bizim belirlediğimiz zaman girecek ve konut fiyatlarını sabit tutacak. Uymamaları halinde yapacağımız sözleşmeyle birlikte onlara sağladığımız garantörlük ve konut kredisi faydalanmasına erişemeyecekler." ifadeleriyle Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'nın detaylarını paylaştı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama: İran-İsrail gerilimi kalıcı bir çatışmaya dönüşebilir Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama: İran-İsrail gerilimi kalıcı bir çatışmaya dönüşebilir

Kredi olarak 1. Bölge olan İstanbul’da en çok 5 milyon TL, 2. Bölgedeki iller için en çok 3 milyon TL, 3. bölgedeki iller için ise en çok 2 milyon TL verilecek. İstanbul 1. Bölge, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2. bölge, diğer tüm iller de 3. bölge olarak belirlendi.Kredi taksiti hane halkı gelirinin yüzde 40'ını aşamayacak. Kredi kampanyası sadece sıfır konutlara yönelik olacak.Programdan yararlanacak kişilerin halihazırda bir konutunun olmaması ve son 1 yıl içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmamış olması gerekmektedir. Konut alacak kişinin anne ve babasının da konutunun olmaması gerekiyor.1. Bölge (İstanbul) ve 2. bölgelerdeki (Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Muğla) illerden konut almak isteyen vatandaşların son bir yılda bu illerde ikamet etmiş olması şartı aranacaktır. 3. Bölgedeki illerimizde ikamet şartı aranmayacaktır.